[]

80ler'deki rock.çılar neden öyle?

selamlar.

europe olsun led zeppelin olsun ve dahi diğer rock.çılarda bir feminem görüntü oluyor, özellikle solistlerde.

teker teker resim paylaşmaya çalışmayım buyrun buradan görün;
www.google.com.tr

feminem görünmelerinin sebebi ne? bu moda nasıl başladı? sonuçta bu rockçı amcalar peşlerinde milyon kızı sürükleyen tiplerdi.

 
(bkz: glam rock)


  • whoosie  (16.11.13 12:43:23) 
o dönemler bakım çok önemliydi, "erkek"lik tanımı çok daha farklı idi. hatta, sebastian bach'ın "kendimden çirkin kadınla yatmam" diye bir ünlü lafı vardır ki kendisi o zamanlar şöyle idi: www.itusozluk.com


  • aychovsky  (16.11.13 12:49:48) 
sadece 80ler değil 70ler de öyle, ayrıca o kadar da genel bişey değil sadece o dönem popüler olan/ön plana çıkartılanlar için geçerli. Hair metal diye bir tür de vardı galiba yalan olmasın, led zeppelin onlardan değil tabi sadece örnek. Ama europe o kategoriye giriyor olsa gerek.


  • dafaiss  (16.11.13 12:59:02) 
1950lerden sonraki elvis, jerry lee lewis, johnny cash ve niceleri gibi maskülen, maço erkek sevgisi, 50lerin ikinci yarısı, özellikle de 1960ların ilk yarısından sonra, beat edebiyatının da etkisiyle, kendisini barış yanlısı, uzun saçlı hippilerin erkeklik görüntüsüne bıraktı.

The Rolling Stones ve Mick Jagger'la başlayan gruplardaki bu durum daha sonra aldı başını gitti. Daha sonra glitter rock'a doğru kayınca olay zaten yürüdü gitti. Mesela New York Dolls'un görüntüsü aslında Mick Jagger'la dalga geçme amaçlıydı biraz da. Ama tekrar söyleyeceğim gibi asıl olay, 60 sonrası hippi hareketiyle doğan, saykedelik ve art rock muhabbeti.

Diye biliyorum ben.
  • blackjackdavey  (16.11.13 13:41:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.