[]

usb 3.0'ın tek esprisi hızlı veri aktarma mı?

biraz araştırdım. tek bu fark gözüme çarptı.
64 gb lık bir flaşbelek alıcam. usb 3.0 130 lira iken usb 2.0 olan sadece 60 lira...

şimdi ben ucuz olanı alırsam ne kaybedicem? tamam veriler yavaş aktarılsın, zamanım bol. başka?

sonuçta takılan cihazların girişi 3.0 de olsa, 2.0 de olsa 2.0 olan belleğimi kullanabileceğim değil mi?

bir nokta daha: 15 gb'lık blueray filmi flaştan izlesem, 2.0 üzerinden olduğu için filmin seyrinde aksama olur mu?

 
15gb lik filmi usb 2.0 dan izlesen sknti olmaz.
evet sadece veri aktarim hizi fark ediyor.
ama 64 gblik bisi alcaksan ben olsam usb 3.0 alirim zira belli bi sure sora iskenceye doner doldur bosalt islemleri.
  • rentts  (16.11.13 12:17:55) 
hız farkı en temel özellik..
uzun vade de kullanmak istersen 3.0 al.
2.0 alsan en fazla zaman kaybedersin.
  • istenmeyen_adam  (16.11.13 12:18:41) 
yazma ve okuma hizlarina bakman yeterli gelir bence. oradan kafanda netlesir her sey.

oynatirken sadece okursun ve gneelde flash disklerin okuma hizlari oldukca yuksektir. daha ziyade yazma hizlari cok dusuktur.

15 gb'in tamami film desen bunun icin min okuma hizi 2.8 mb/sn olsa yeterli geliyor ki bunu usb 1.0 diskler bile yapiyor.

edit: ha 15 gb'i aktarana kadar gobegin catlar dusuk yazma hizina sahip aletlere. usb 3.0 olup gercekten yuksek yazma hizina sahip aletler var. birkac dakikada kopyalamak varken yarim saat basinda bekleyince insanin asabi b ozuluyor.
  • entrapmen  (16.11.13 13:29:57 ~ 13:30:50) 
usb 2.0 da maksimum veri aktarma hızı pratikte 22-25 megabyte/saniye
usb 3.0 da ise 90 megabyte/saniye. tabii sisteme göre değişir bunlar. 3.0 ya da 2.0 usb belleklerin bu hızlara ulaşabileceğini de pek sanmıyorum ama 3.0 her türlü tokatlar. 3.0 destekli bilgisayarın varsa düşünmeden 3.0 al.

  • washe  (17.11.13 00:48:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.