[]

yumurtalık kanseri

selam. aranızda yumurtalık kanseri ile uzaktan yakından alakası olan var mı? sevgilimin annesine teşhis koydular ve apar topar ameliyata aldılar. doktorun dediği şu: ''başarılı geçti, ileri aşama over kanseri. her yeri temizledim. bundan sonrası kemoterapi olacak. 6 kür olacak '' yani internette yazanlara bakıyorum. ileri aşamalarda hep sıçrama olur diyorlar, ama bizde böyle bir durum yokmuş. nasıl ileri aşama oluyor o zaman? bir de yaşama süresi 3-5 yıl diyorlar ya? bu kadar kötü mü bu hastalık? hiç mi yok aranızda bu hastalığı atlatan tanıdığı olan? şu an uzaktayım da onlardan. elim kolum bağlı, ne yapacağımı bilmez durumdayım.




 
hiçbir şey yapmayacaksın zaten. bu işi bilen profosyonellere bırakacaksın. internetten araştırıp kafanı da bulandırmayacaksın.

ileri evde oluşunun tek şartı metastaz (sıçrama) değildir.
  • the kene  (15.11.13 11:59:32) 
@cigerdelen: ameliyat sonrası kemoterapi oldukça sık uygulanan bir yöntem.


  • the kene  (15.11.13 12:00:31) 
@cigerdelen tam tersi, önce ameliyatla tümör temizlenip ardından kemoterapi verilir genellikle. yanlış biliyorsunuz.

internette kaybolmayın diyorum ben de. doktorlarınıza güvenin. etraftan duyulan "şunu için çok iyiymiş" laflarına kulak asmayın. doktora sorun her şeyi. çünkü her kanser hastası kendine hastır, kişiye göre tedavisi, her şeyi farklılık gösterebilir.
  • nathanieltroy  (15.11.13 12:09:30) 
bu tarz tümörlerde tedavi protokolüne göre cerrahi ve kemoterapi birliktedir. gerekirse radyoterapi yapılır. son olarak internete değil doktorunuza güvenin.


  • istenmeyen_adam  (15.11.13 12:09:52) 
bu hastalığı atlatan örnekleri de atlatamayanları da dikkate almamalısınız. hastalık gayet kişisel bir durumdur. umut da umutsuzluk da başka örneklerden kaynalanmamalı. bazı kanserler iyice ilerleyene kadar belirti vermediği için geç teşhis ediliyor maalesef.

iyi bir örnek duymak istiyorsanız, yumurtalık değil ama pankreas kanseri olan ve yaşamayacağı düşünülen bir tanıdığımız yıllardır hayatta ve sağlıklı.

acil şifalar,
  • tedirginlik hucresi  (15.11.13 12:10:06) 
aslında bilgi edinmek gelecek processleri görmek için araştırmak guzel ama teşhis ve tedavi şekline mudahaleye girmeden yapmak lazım, bundan 10 sene once annem geçirdi bu kanseri kemo görmedi ama bütün rahim yumurtalık alındı. çok türlü türlü bunlar bir tanıdığın sadece yumurtalıkları alındı kemo gördü ama sonra rahmide alındı vs vs. doktorunuza guvenin eğer başka görüş almak istiyorsanız başka bi doktorada gösterin


  • eja  (15.11.13 12:27:30) 
her şey söylenmiş senin müstakbel kayınvalidenin durumuyla alakalı değil ama önce kemoterapi + sonra cerrahi müdahele de hastanın ve tümörün durumuna göre tercih edilen bir yol. ama meme kanseri ve yumurtalık kanseri gibi vakalarda genelde cerrahi müdahele ile tümör temizlenir, sonra kemoterapi ve gerekirse radyoterapiyle kontrol altında tutulur, tekrar nüksetmesi ihtimaline karşı.

senin elinden bir şey gelmez sadece moral verebilirsin. geçmiş olsun.
  • spatzle  (15.11.13 13:14:09) 
annem. yumurtalık kanseri yayılmış bütün batını sarmış. ameliyatla alınacak tüm organları alıp temizlediler 6 ay önce.. şimdi kemoterapi görüyor. (6. seansı bu hafta yapıldı. daha 2 seans var.) son testleri henüz yaptırmadığımız için hastalığın ne kadar gerileyip gerilemediğini bilemiyoruz. yakında belli olacak. zor bir süreç..


  • birkimse  (15.11.13 15:15:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.