[]

Ücret doğru mu?

www.sahibinden.com

Şimdi bu ev 45.000 lira mı? 45.000'i basıp bu evde yaşamaya başlayabilir miyim? ben anlamadım. 45bin ise valizi hazırlıyorum.


 
45bini veriyorsunuz onlar da yapmaya başlıyor. 60 gün sonra size anahtarı veriyorlar. Yani o resimdeki ev örnek. Birebir aynısı olmayabilir. Ek masraf çıkabilir. Mesela ben birkaç kişiyi aramıştım benzer evler için zemin çimentosunu ve zemin kaplamalarını siz karşılarsınız demişlerdi. Arayıp tüm masraf kalemlerini ve tam teslim şeklini konuşmak lazım.


  • onexey  (13.11.13 10:28:46) 
ayrica iyi bir de anlasma yapin. misal 60 gün sonra verilmezse her gün icin 50 lira ya da aylik 1000 lira gibi bir ücret alin. klozetinden oda kapilarina kadar en ufak ayrintiya kadar belirtin kim hangisini yapacaksa.


  • hosein  (13.11.13 10:33:34) 
devre mülk gibi bişey de olabilir. belli tarihleri satıyor olabilirler.


  • kakao  (13.11.13 11:12:54) 
büyük ihtimal peşinatı bu kadar.


  • [silinmiş]  (13.11.13 11:20:32) 
dağın başını göstermiş fotoğraflarda, etrafta ağaç yok o para çok bile.

bence böyle bir niyet varsa arsa bakın o paraya, ev zamanla olur..
  • hope ender  (13.11.13 11:24:08) 
evin bulunduğu konumun değerini bilmiyorum. ama bu ev 45.000 etmez.


  • ete summer  (13.11.13 11:34:21) 
benim bildiğim bu tarz evlerin tapusu bağ evi diye veriliyor normal imarlı daire tapusundan farklı oluyor, yarın öbür gün onu yıkıp daha yüksek m2 bir ev yapmanıza izin vermiyorlar. sizde rahatlıkla beğendiğiniz bir yerde tarla alıp belli m2de böyle bir ev yapabilirsiniz. bu tarz prefabriklerin fiyatı 10bini geçmiyor.


  • yue  (13.11.13 11:41:05 ~ 11:41:53) 
fiyat doğru ama ev dağın başında, aslında ev de yok henüz. bu numune, anladığım kadarıyla sana arsanın tapusunu hemen devredip evi 60 gün içinde yapıyorlar.

o paraya istanbula yakın köylerden mesela kandıra civarı 3-4 dönüm çok güzel yerler alırsın. üstüne de daha güzel bir ev yaparsın, hatta zamanla etrafı veçirip havuz mavuz vs kendine küçük ölçekli bir tatil köyü bile yaparsın.

benim yakın zaman planalrım arasında var bu düşünce mesela :)
  • cokilgincvesesgetirecekbirnickarayanadam  (13.11.13 11:50:28) 
muhtemelen herhangi bir yapılaşma hakkı olmayan tarla üzerine bu evi yapacaklar. yarın öbür gün bağlı olunan belediye veya il özel idare "hayırdır kardeş ne iş bu ev burada" diyebilir.

bütün detayları gözden geçirin.

ayrıca parsel büyüklüğü önemli. parselin en fazla %5'i kadar inşaat hakkınız vardır. yani parsel alanı 840'ın altındaysa bu yapıyı yapamazsınız ama imarsız bir bölgede o kadar ufak parsel olacağını zannetmiyorum.

yani kısaca ilk olarak yapıdan ziyade üzerinde yer alacağı parseli irdelemeniz gerekir.
  • teritori  (13.11.13 12:34:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.