[]

Gürültüye tahammül edememe

Selam çok sevgili duyurudaşlarım,
bende şöyle bir durum söz konusu; başka insanlar kaynaklı çıkarılan sürekli gürültü seslerine, istenmeyerek olanlar dahi, çıldırıyorum. Kulaklarımı kapamam gerekiyor beynime çivi çakıyorlar gibi hissediyorum, yoksa ciddiyim kavga etmek falan geliyor içimden. Örnek olarak; ev arkadaşının sürekli çalan ve ertelenen alarmı, tencere tavanın hunharca birbirine çarptırılma sesi, bir şeylerin yere düşmesi, duvar delme sesi, yüksek desibelde ve fütursuzca konuşan insan sesi, motor egzoz sesi ve daha niceleri.
Bu psikolojik bir sorun olabilir mi?



a*

 
evet, duygularını bu kadar bastırma. ben de yaşıyorum benzer sıkıntıyı, duyguları bastırmaktan o hep.


  • kyha  (12.11.13 13:09:47 ~ 13:11:16) 
stresli bir dönemden mi geçiyorsun? ben de stresli olduğum zamanlarda her türlü ses sinirlerimi aşırı bozuyor. az önce kardeşimle annem başka odada konuşurken gidip bi susun diye bağırmak zorunda kaldım mesela.

eğer altında yatan başka bir sebep varsa önce onu çözmek lazım yani.
  • letheavendangered  (12.11.13 13:09:54) 
streste etkili hakikaten


  • kyha  (12.11.13 13:11:10) 
depresyopn/stress ve rahatsız olmanın seviyesine göre okb


  • ben smyrna  (12.11.13 13:12:43) 
  • franz kafka  (12.11.13 13:15:56) 
aynısı bende de var.

ben alarmı hızla kapatırım, uyuyanın yanında sesli konuşmam, ışığı açmam, odada en az sesi çıkararak veya giysileri alıp başka odada giyinirim. tabak çanak tencere ile iş görürken saça savura kullanmam. sanırım böyle özenli davranırken başkalarının tangır tungur iş yapmasını anlayamamam da tahammülümü azaltıyor. a

ancak bizim evde hep özenli davranılırdı bu konularda ve buna alışmış olduğumu düşünüyorum. hem böyle yapılmasına hem de yapmaya. dolayısıyla da diğer türlüsünün sinirlerimi bozması çok tuhaf gelmiyor, altında ille de sorun aramıyorum, bulduğum açıklama mantıksız gelmiyor çünkü. belki sizin için de geçerli sebepler vardır.
  • tedirginlik hucresi  (12.11.13 14:10:50) 
(bkz: sözlükçülerin tahammül edemedikleri şeyler)

ordan el sallıyorum bak :D
  • kuul  (12.11.13 15:35:54) 
Kapıları çarparak kapatınca olan gürültü , diş fırçalanırken fırçalama sesi , tuvalet sesleri, bağırarak konuşan insan sesi , sakız çiğneme sesi, tahta kaşıgın üzerinde kalan yemek artıklarını tencereye vurarak temizlemeye çalışılırken çıkan gürültü.
benimkiler bunlar ve bu gürültülere karşı beddua , küfür ediyorum ama değişen bişe yok

  • coca cola  (12.11.13 16:56:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.