[]

otomatik c180

iş nedeni ile bir süre bunu kullanmak gerekecek fakat daha önce hiç otomatik araba kullanmadım. uzun yıllardır araba sürüyorum ama hep manueldi. pratik yapacak araba ya da zaman yok. arabayı değiştirecek talebim de olamaz bu iş önemli rezil olmak da istemiyorum.

şöyle yap, şuna dikkat et diyeceğiniz bir şey var mı?

(gözümün önüne arabayı aldıktan sonra kaldıramamak gibi olasılıklar geliyor pff)

 
otomatik arabayı kaldıramamak gibi bir şansın olmaz. manuel kullandıysan otomatiği gözün kapalı kullanırsın. yalnız sol ayağını boşta tutmaya özen göster, sag ayakla gaz solla fren gibi bişey yapma.


  • kullanici_adimiz  (11.11.13 13:50:09) 
delimisin sen rahatlığın dibine vurucan.


  • tadutadu  (11.11.13 13:50:40) 
ay neden bütün bu sadece manuel kullananların anlamsız otomatiktee napıcam sancısı.
çok daha rahat çok daha mantıklı.
ama sol ayağa dikkat istemsiz gidiyor sonra frene basma solla.
kaldıramamak mı. c180 ayağını frenden hafifçekerken ilerlemeye başlıyor zaten. kendi gidiyor yahu.
  • glori  (11.11.13 13:53:39 ~ 14:01:55) 
Frene basınca duruyor gaza basında gidiyor

P r n d p park r geri n boş d drive modu

Şimdi bi daha düşün hala kullanamayacağını düşünüyorsan ehliyetinide anahtarınıda geri iade et.

Otomatik kullanamama tribi ne la? Kafanız mı güzel olm ne kullanıyorsunuz siz?
  • Sskywalkeremre  (11.11.13 13:55:39) 
tek dikkat etmen gereken refleks olarak sol ayağını dururken kullanmamak. zira fren pedalı büyük debriyaja basar gibi zank diye basmaman önemli. Ben ilk kullanışımda sol ayağımı bağdaş kurar gibi sağ ayağımın altına almıştım. Alışınca zaten sol ayağı koyarsın en solda ayak koyma yeri vardır zaten onlarda


  • veilofsin  (11.11.13 13:59:26) 
Arabaya ilk binişte ayna, koltuk ve direksiyon ayarlarını düzgünce yapın. Kaçınılmaz olarak yarım saatlik bir acemilikten sonra rahatça alışırsınız, hiç problem olmaz.

Vitesi D'ye çekmek için sağ ayağınız frende basılı tutulmalı.
  • cosa nostra  (11.11.13 14:01:16) 
gaza basınca değil, freni bırakınca gidiyor otomatikler genelde. çok önemli.


  • nereye bu gidis  (11.11.13 14:04:39) 
sol ayağını koltuğun altına doğru çek bir süre. frene debriyaj diye asılabilirsin. onun dışında c180 kullanmadım ama muhtemelen çalıştırırken p pozisyonunda, ne bileyim frene basılı tutarak çalıştırma gibi bir trick vardır. onu da anlarsın binince.

sonrası akülü araba gibi. ki mercedes rahatlığı da var. daha nolsun. bela?
  • spatzle  (11.11.13 15:38:08) 
gazı köklerseniz vites düşürür, yüksek devire geçer. bırakınca tekrar vites yükseltir alçak devire geçer. köklemek de şart değil, gaza uyguladığınız gücü değiştirerek ile vites düşürüp yükseltebilir, devir ayarlaması yapabilirsiniz.


  • nereye bu gidis  (11.11.13 16:02:08) 
sürücü kursuna git 2 saat otomatik vitesli arabada direksiyon dersi al eğer bu kadar tedirgin oluyorsan.


  • kayranin kedisi  (11.11.13 19:45:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.