[]

Kendimize ölü süsü verebilir miyiz?

legal mi? nasıl yapılabilir?

(bkz: kendine ölü süsü veren insan)

edit: kriminologlar, hukuk ordinaryusları, ölü yiyiciler nerdesiniz? sorumu piç gibi ortada bırakmayın...

edit2: askerlik mevzusu aklıma zerre gelmemişti. dünya geneline hitap eden bir soru.

 
legal diye sormam hangi açıdan olabilir başka? dünya ülkelerinde hukuksal açıdan soruyorum tabii ki.

gerçek hayattaki örneklerini soruyorum. ya da aklınıza gelen yöntemlerden de bahsedebilirsiniz.
  • ermanen  (06.11.13 18:07:15) 
bir kere kesinlikle doktor raporu gerekiyor öldüğüne dair. Ya tanıdık yada rüşvetle bir doktor senin için hapis riskini göze alıp rapor düzenleyecek ya da sen aynı riske girip sahte belge düzenleyeceksin. Sonra sade bir cenaze töreniyle senin adına açılmış mezara kefen içine sarılmış bir kukla gömülecek. Sonra rahatsın ama eğer kendine sağlam bir sahte kimlik çıkartmamışsan resmi yerlere işin düştüğünde, polisle başın belaya girdiğinde, hastaneye düştüğünde yarrağı yersin.


  • yakuza123  (06.11.13 18:14:28 ~ 18:15:07) 
ölüm karinesi diye bir şey var, yani ölümün muhakkak bir halde kaybolursan ve cesedin bulunamasa bile ölü sayılırsın, kanun böyle bir karine koymuş(aksi ispat edilene kadar doğru) ancak öldüğün muhakkak değilse, ancak 5 yıl senden haber alınamayınca menfaati olan yakınların gaiplik kararı verilmesini isteyebilir, bu durumda da hala ortaya çıkmazsan ölü sayılırsın, mirasın dağıtılır evliliğin varsa bitmiş olur vs.
ancak normal şartlarda, ortada bir ceset olması ve bu ceset hakkında doktorların bir ölüm belgesi düzenlemesi ve bu belgeye dayanarak nüfus siciline kayıt düşülmesi lazım.
kişinin sağ ya da ölü olduğu nüfus sicilinden anlaşılır. öyle gidip şu öldü diyip biri kafasına göre ölüm kaydı düşürdüğünde, resmi belge düzenleyen memura yalan beyanda bulunma suçu olur. e doktor sen ölü olmadığın halde ölüm raporu düzenlediğinde de ''Gerçeğe aykırı belge düzenleyen tabip, diş tabibi, eczacı, ebe, hemşire veya diğer sağlık mesleği mensubu, üç aydan bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. Düzenlenen belgenin kişiye haksız bir menfaat sağlaması ya da kamunun veya kişilerin zararına bir sonuç doğurucu nitelik taşıması hâlinde, resmî belgede sahtecilik hükümlerine göre cezaya hükmolunur. '' maddesinden cezalandırılır, sen de resmi belgede sahtecilik suçunun faili yanlız kamu görevlisi olduğundan ''yardım eden'' sıfatıyla yargılanırsın.
  • alice practice  (06.11.13 18:34:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.