[]

Özel üniversitede açılan Araştırma Görevlisi kadrosu hakkında (33a - 50d)

Merhaba,

Yeni Yüzyıl Üniversitesi'ndeki bir kadro için sınava girdim ve kazandım. ama YÖK'ün sitesindeki kadro ilanında 33a ya da 50d'yle ilgili bilgi yoktu. Sadece birim olarak Güzel Sanatlar Fakültesi - Grafik Tasarım Bölümü görünüyordu. Aynı zamanda okulda bu bölüme yönelik yüksek lisans veya doktora programı yok.

Ben şuan bir devlet üniversitesinde Temel Sanat yüksek lisansı yapıyorum.

Bu durumda benim kadrom 33a mı 50d mi olacak ve yüksek lisans durumum ne şekilde olacak? Grafik bölümünde yapma şartı mı koyacaklar yoksa bu yüksek lisans programımı bitirip doktoramı Grafik'te yapmam mümkün olur mu?

Anlayıp yardımcı olabilecek varsa çok sevinirim.

Teşekkürler.

 
ben pek mevzuat bilmem ama
Özel okulda 33a nın 50d'nin işi ne ki? onlar devlet kadroları?
özel okulda sizinle sözleşme yaparlar, kendi şartları maaşleri vs olur, diye biliyorum.
  • niye ama  (05.11.13 18:53:27) 
Özel üniversite olduğu için 33a veya 50d olamazsınız. Sizinle bir sözleşme imzalayacaklar ve işçi olarak görüleceksiniz. 33a devlette çalışan kadrolu araştırma görevlisidir; 50d'li ise sadece yüksek lisans ya da doktorasını bitirene kadar üniversite kadrosunda istihdam edilir. Daha sonra işten de çıkarılabilir ya da 33a kadrosuna da geçirilebilir. Üniversitenin inisiyatifine kalmış bir durum.

Yüksek lisansınıza gitmeniz için de eğer bölüm başkanınız vs. izin verirse resmi izinli gösterilerek derslerinize gidebilirsiniz. Hayırlı olsun bu arada.
  • duyond  (05.11.13 18:54:50) 
50d ve 33a devlet üniversiteleri için. devlet üniversiteleri de 50d ile sözleşmeli alım yapıyorlar artık.

siz özel üniversitede sözleşmeli çalışan olcaksınız. her yıl sözleşmeniz yenilenecek ya da yenilenmeyecek.
  • godsparticle  (05.11.13 18:55:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.