[]

Sabah Kalkınca Basamama

Selamlar

Sabah kalkınca ayak tabanlarıma basamayıp bi 10 15 dakika yan yan basmak zorunda kalıyorum, sonra anca toparlıyor

Nedendir? Ne yapmak gerekir.

 
ayakkabıdan olabilir.


  • sifirin altinda  (05.11.13 11:34:51) 
www.zocdoc.com

Heel pain is common. The heel is actually a fairly complex structure, with many bones, muscles and ligaments involved. I would recommend seeing your doctor to have this evaluated. The most common cause of heel pain is known as plantar fasciitis. This is normally pain at the bottom of the foot. It is often worse with putting weight on the foot, and certainly can be worse first thing in the morning. Plantar fascitis is caused by inflammation in the fascia (sheet of connective tissue) on the bottom of the foot. It is thought that this is caused by an abnormal foot arch. There are many ways to treat this. The best treatment is a supportive shoe inset (a shoe orthotic). Talk to your doctor as he or she can provide a prescription for a specific one. There are also splints that can be worn at night to make sure the foot arch is in the correct location at night. In terms of pain control, anti - inflammatories such as ibuprofen are often helpful. Talk to your doctor before starting any medicine. For severe cases steroid injections and surgery can be helpful. Other causes of heel pain include Achilles injury or bone problems. See your doctor. Good luck!

Ne denmiş:

1- Ortopediste görünmek lazımmış (bunu ilkeli davranıp prosedürü yerine getirmek için söylemiş gibi hissettim).
2- Rahatsızlığın adına "Plantar fascitis" denirmiş ve yassı bağlantı dokusu olan fascia 'nın iltihaplanması nedeniyle meydana gelirmiş.
3- Ayakkabı içi tabanlık kullanmak gerekir demiş. Nasıl bir tabanlık olacağına dair doktor daha iyi yönlendirebilir demiş.
4- Gece uyurken giyerek taban boşluğunu desteklemek için bir şey (splint) varmış. Onu kullanabilirmişsin.
5- ibuprofen gibi iltihap dağıtıcılar acılarını dindirirmiş. Ama doktorun reçetelendirmesi gereken bir ilaçmış. Doktora danışman lazımmış.
6- Çok aşırı uçta bir vaka ise steroid enjekte edilmesi gerekebilirmiş. (sadece bir ihtimal, detay bilgi vermiş)
7- Aşil tendonu veya kemik rahatsızlığına bağlı olma ihtimali de varmış. (detay bilgi vermiş)

Bu yanıtı veren de bir doktor sanırım.
  • hiko seijuro  (05.11.13 11:39:34) 
sabah tutukluluğuna çok benziyor. ortopediye görün önce, o da dahiliyeye sevk edebilir.


  • sutlu nescafe  (05.11.13 12:19:33) 
birinci ihtimal topuk dikeni olabilir. bunun kötü bir hastalık olduğunu bilmeni isterim. iyileşmesi, ameliyatı vs çok zahmetli. Fakat bunun gibi birşey de olmayabilir pekala. ağrıların geçmesi için havlu yardımıyla ayak germe ve ayak altına konulanj soğuk soda şişsesini ayak ile yakalama egzersizleri var.

Tabi son olarak en önemli şeyi söyleyeyim ki bir an önce ortopedi servisine gidin. rontgen çekerek anlaşılablir sanırım ama mr yada tomografi de isteyebilirler.
geçmiş olsun.
  • weiqi  (05.11.13 15:29:31) 
obezlikten olur. zayıflayacaksın. ayaklara binen ağırlığı azaltacaksın.


  • midesiz  (25.11.13 19:24:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.