[]

kardeşimin laptopundaki harddiski çalacağım.

kardeşimin laptopunda 1tb harddisk var. ve ikiye bölünmüş durumda (d sürücüsünde 700küsür gb var ve içinde bir dosya bile yok, görünce kudurdum)

benim harddiskim de 320 gb.

şimdi ben ne yapsam da bu iki harddiski yer değiştirsem o da hiç anlamasa.

benim c sürücüsünü onun c sürücüsüne, onun c sürücüsünü benim c sürücüme kopyalasam olmaz sanırım (kopyalanamayan sistem dosyaları falan oluyormuş sanırım)

siz olsanız nasıl yapardınız? en hızlı yol nedir? (kopyalayacağım yerler program files, windows, users ve bir kaç belgelerim'deki klasör. yani 20 gb tutuyor)

 
ben olsam laptoplari degistirirdim.


  • exlibris  (03.11.13 21:21:45) 
ahaha iyiymiş. Gerçekten yapacaksınız ve kardeşiniz de anlamayacak mı?
Öyle c'yi toptan kopyalayayım falan olmuyor. Eğer hard diskleriniz uyumluysa ki onun kontrolü nasıl bilmiyorum, kendi bilgilerinizi yedekleyin, formatlayıp kardeşinizin işletim sisteminin aynısını kurun kendi hard diskinize, sonra onun kendi özel dosyalarını taşıyıp yerleştirip hard diski sökerek onun bilgisayarına takın. Ya da onun diskinin image'ini alıp kendi hard diskinize kurun falan.
Aklıma bu geldi ama nedense işe yarayacağına zerre ihtimal vermiyorum.
  • whoosie  (03.11.13 21:21:53 ~ 21:22:16) 
o kadar vidayla, açıp kapamayla falan uğraşıcaksın, daha bunun veri kopyalaması falan var. bırak uğraşma ya. 1 hafta çalış 150 liraya al 1tb harddisk.


  • hjarteblod  (03.11.13 21:22:54) 
iyi de bilgisayar yeniyse falan garantisini yakarsın bunu da düşündün mü?


  • ekaterina  (03.11.13 21:23:37) 
bilgisayarın garantisi yok, zaten ben yokken bir kez format attırmışlar bir bilgisayarcıya (garantiye vermek yerine)

o yüzden sorun yok. bu arada kardeşim anlamaz. çünkü hiç kullanmıyor boş yerleri. daha önce laptop harddiski değiştirdim. fakat hiç swap yapmadım içindeki bilgileri. ne yapacağımı düşünüyorum hala. 12 saat içinde halledebilirsem halledeceğim, yoksa 320 ile yola devam.
  • thracian  (03.11.13 21:26:48) 
harddisk değiştirirsen garantisi yanmaz. ama kardeşin biraz bilgisayardan anlıyorsa harddisk'inin kapasitesinin düştüğünü anlar. anlamaz diyosan da ikisini değiştirip formatlayacaksın. kopyala yapıştır la olacak şey değil.


  • amcayanickinigostermeyencocuk  (03.11.13 21:31:27 ~ 21:32:44) 
veriyi değil partisyonları kopyalayacaksınız, bunun için de paragon veya norton gibi iyi bir disk yönetim programı ve üçüncü bir bilgisayar lazım. sonra o iki diski aynı anda kullanabilmek için 2 harici disk kutusu veya uygun kablo lazım.

bunları hallettiniz, iki bilgisayar farklı olduğu için ilk windows açılışı (tabi açıldığını varsayıyorum) mal olacak, sürücüleri bulacak veya bulamayacak, her türlü karnaval.

açılmama olasılığı da var, o ayrı bi sorunun konusu olsun.
  • celeron 300a  (03.11.13 21:46:32) 
yani şöyle diyeyim
[--------------------------------------------------------disk-------------------------------------------------]
[diskin nası bölündüğü][c'den başla diye not][(windows şurada diye not)---c----][----d----]

bütün bu yapıyı çalışır şekilde ayarlamanız gerekiyor. boşverin.
  • celeron 300a  (03.11.13 21:51:36 ~ 21:54:39) 
internetten acronis diye bir program buldum, işe yarar mı? sanırım komple sistemi bir başlangıç diski gibi kaydedip bilgisayara tekrar yüklüyor. kullanmış olan var mı? bunu deneyeceğim


  • thracian  (03.11.13 22:01:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.