[]

dolandırıldım mı sabah sabah

sabahın köründe bi numara aradı, yapı krediden olduğunu söyledi. kaza falan olduğunda biz ödüyoruz falan dedi. doğum tarihimi anne baba adını istedi bir de son hanesi xxxx olan kredi kartınızı onaylıyor musunuz dedi uykuluydum anlamadım bi şey onaylıyorum dedim. sonradan jeton düştü
naptılar bana ya :(



 
Sanmam dolandırıldığınızı ama yapı kredi üzerinden gereksiz bir sigorta almış olabilirsiniz. Numarayı yazın bir de buraya isterseniz.


  • whoosie  (31.10.13 09:23:42) 
sigorta yapmışlar sana. legal olarak dolandırıldın evet.


  • brotha b  (31.10.13 09:24:02) 
%99.9 dolandirildiniz, Yapi Kredi'de zaten tum bu bilgileriniz var, neden size dogum tarihinizi sorsun?


  • crown  (31.10.13 09:24:38) 
banka olsun da başka bi şey olmasın ona razıyım


  • vodianova  (31.10.13 09:27:16) 
Bilgilerinin bankada olması sorulmasına engel değil, onu kimlik doğrulama için soruyorlar. Bankayı her aradığımda müşteri temsilcisi sorar bu bilgileri.


  • whoosie  (31.10.13 09:35:22 ~ 09:35:45) 
@whoosie: Siz bankayi ararsaniz sahiden hesap sahibi mi aramis diye teyit eder. Ama banka sizi ararsa o zaman durum degisiyor.


  • crown  (31.10.13 09:41:59 ~ 09:42:13) 
Elbette ki banka ararsa da telefonu açan kişinin müşteri olduğunu teyit etmelidir. Diğer türlüsü saçma olmaz mı?


  • whoosie  (31.10.13 09:47:02) 
banka bizi ararsa da telefonu açan gerçekten biz miyiz, masada bıraktığımız telefonu iş arkadaşı falan mı açtı onu doğrulamak için banka kendisi de arasa, doğrulama amaçlı kişisel bilgileri sorabilir. muhtemelen dolandırılmadınız ama banka tarafından saçma sapan bir şey satıldı veya bir şeye üye yapıldınız.

mesela dün de beni ttnet aradı 4440375 numaradan. ismimi söyledi. kampanyalardan haberdar olmak için bilgilerinizi paylaşmak için vsvs onaylıyor musunuz dedi, hayır onaylamıyorum dedim. işleminizi gerçekleştirmek için ananızın adı. babanızın adı diye sordu. masadaki telefonumu elalem açıp da benim adıma cevap veremesin diye bir önlem. parola ve işareti hesabı.
  • kibritsuyu  (31.10.13 09:58:06) 
dolandırılmadın. Boş yere kredi kartına sigorta yaptırdın. her ay kart borcunun yüzde 1'i kadar fazla borç gelicek sana.


  • yatagants  (31.10.13 10:15:39) 
gereksiz bir igorta aldn


  • ceycey e  (31.10.13 10:21:45) 
dolandırılmadınız. ama size sigorta sattılar. ferdi kaza sigortası iyi bir şeydir.

bu bilgiler onlarda olsa da işlemin ispatı açısından ses kaydında sizin siz olduğunuzu teyit etmek için size soruyorlar.

ama bu şekilde dolandırılabilirdiniz de :) bu tür durumlarda en güvenli yöntem, sizin dönüp onları (onların aradığı numaradan değil, sizin güvenli kanallardan temin ettiğiniz numaradan) aramanızdır.
  • nereye bu gidis  (31.10.13 10:41:13) 
Dolandirilmis olabilirsin. Biz iki uc kez arandik bunlari sordular bir kere ttnet bir kere garanti bir kere de baska bir sey. Arayan profesyonel konusmuyordu, hisir hisir sesler geliyordu. Guvenme telefondan arayanlara. Genelde ezber konusuyorlar soru sorunca tekliyorlar veya cumlelerine biraktiklari yerden devam ediyorlar.


  • Lim5  (31.10.13 15:14:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.