[]

İspark - Ödemek veya ödememek!

Merhaba Galya'nın usta şoförleri;
Aracımla işe gelmeyi sevmiyorum.
Ancak gelmek zorunda kaldım ve bizim arka sokakta yer bulamadım.
İlk defa isparka bıraktım.
Arabadan indiğim gibi eleman gelip, "hoşgeldin abi çıkışta mı ödersin?" dedi..
Ben de geçen gün çıkan "iptal" haberlerinin gazıyla, "ben ödemiyorum arkadaşım, iptal kararı var" dedim..
Kafa sallayıp alete bişeyler tuşladı.
Ofise gelip sorguladım, hemen borcu işlemiş sisteme..

Şimdi soru bu..
Ödemezsem ne olur? Ödersem ne olur?
Bu adamların, "bu sokak artık paralı" demesinin legal dayanağı nerede? Son dava kararına mı uyacaz?

 
Ödemezsen bir şey olmaz ama o borç kalıyor silinmiyor. Mesela bir daha isparka koyarsan o parayı da isteyecek, vermezsen adamın manyaklık seviyesine göre arabanı koydurmayabilir.


  • ekaterina  (31.10.13 09:09:11) 
@ekaterina: Rahmetli babam 2 yıldır hiç ödememişti. Sürekli de bırakırdı. Kimse zorluk çıkartmamıştı.
Mahkeme kararı gelince iyice kafam karıştı benim..

  • quaker  (31.10.13 09:19:41) 
ispark bildiğin devlet destekli değnekci hocam, ben yıllar içinde birkaç kez bizzat şahit oldum bir sebepten adamla hoş konuşmadığında kafasına göre ceza yazan bile oldu, park etmediğin yere park etti diye yazıp hukuksal olarak haklı olduğunu idda edebiliyorlar


  • ssyumusakg  (31.10.13 09:22:23) 
@ssyumusakg: Okuduğum kadarıyla ceza diye bir yetkileri yok. Sadece park ücreti kesip onu tahsil etmekle uğraşıyorlar. Başka duyurularda bankalarda vs. bu tarz bir ceza tahsili olmadığından bahsetmişler.
Gerçi ha ceza ha ücret tahsili.. Aynı şey.

  • quaker  (31.10.13 09:24:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.