[]

ihtiyaç duyduğunuz değişik applicationlar

Merhaba arkadaşlar,

Boğaziçi Üniversitesi'nde bir dersim için yeni bir application fikrine ihtiyacım var. Sizin şöyle bir app olsa iyi olurdu dedğiniz değişik ve güzel bir fikriniz varsa ve yazarsanız çok sevinirim.


 
Aynı aplikasyonu kullananlar arasında belli bir güzergahta olanların vasıtalarına binerek toplu taşıma sorununu ortadan kaldırmak gibi bir şey mümkün olsa.
Diyelim x sokağından y caddesine gideceğim ama x sokağına gitmeden bir toplu taşıma aracına binmem mümkün değil. Varış noktası y olan kullanıcılar arasında bana en yakın olanını belirlese sistem ve oraya yönelip onun arabasıyla y sokağına gidebilsem. Tabi sistem kullanıcı bilgilerinin doğruluğu üzerinden güvenlik sağlayacak.

  • kalemdefter  (28.10.13 22:52:41 ~ 22:54:49) 
@kalemdefter'in tavsiye ettiği şeyi yine bir proje dahilinde arkadaşlarım yapmıştı. işlerlik ve güvenlik açısından çok eleştiri almıştı. söyleyeyim dedim.


  • perferil  (28.10.13 22:53:57) 
mesela bir dersteki öğrencilerin yoklamasını alan application. sınıftaki öğrenciler foursquare'a benzeyen bu app üzerinden check in yapar. hocanın telefonuna da bu check in yapanların listesi düşer.

düdüt: bunun üzerinden para kazanırsan komisyonumu isterim.
  • zgrydn  (28.10.13 22:54:55 ~ 22:55:52) 
@zgrydn
Akıllı telefonu olmayan öğrenciler ne yapacak peki?

  • jacque  (29.10.13 00:24:55) 
@jacque, asgari ücretle çalışanların bile ayfor'larla dolaştığı böyle bir dönemde parmakla gösterilecek, toplum önünde aşağılanacak, örselenecek, el ele tutuşularak etraflarında daire oluşturulup dans edilecek sevgili aynştayn.

şaka bi yana devlet üniversitelerinde söylediğin sebepten ötürü pratikte uygulanması zor olabilir ama özel üniversitelerde gideri var bemce.
  • zgrydn  (29.10.13 07:30:42 ~ 07:31:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.