[]

tebligatı geri çevrmek mümkün mü ?

Merhaba dostlar,Belalı kiracım evden çıkmadığı ve kirayı ödemediği için ilamsız ödeme emri çıkartıp tebligatla gönderdim fakat ptt sorgulamasında iade edildiği yazıyor.Aradım ptt'yi bant kaydı, kodu girdiğimde gönderiniz ulaştı diyor.Borçlunun almama gibi bi şansı var mı yada adreste yoksa kişi o an tebligat geri mi gider adliyeye yoksa muhtara mı bırakılır ? Canım çok sıkıldı artık bu duruma bilen açıklarsa yada fikri olan belirtirse çok sevinirim.




 
tebligati kabul etmeme sansi var, son care olarak avukat ve polis esliginde gidip esyayi kapinin önüne koymak ve kapi kilidini degistirmek.


  • hosein  (28.10.13 14:24:54) 
kabul etmemezlik degildir muhtemelen evde bulunamamistir vs. tebligatlarda cok olur bu. genelde isguzar oluyor postacilar. burada oyle birisi yok bile dese iade.

avukat ve polis esliginde esyayi kapinin onune mi koymak? :) eheh. tabii.
  • entrapmen  (28.10.13 14:28:43) 
Tebligat kanununun 21. Maddesine gore tebligati kabulden imtina eder yani almaz vs ise muhtara teblig edilir. Bunun icin tebligat zarfinda tc'i yazmasi faydali olacaktir.

Ama muhatap adreste taninmiyor veya tasindigi beyan ediliyorsa iade edilebilir. En saglikli ogrenme yolu tebligatin icra dosyasina donmesi ile zarf uzerine postacinin ne yazdigina bakarak ortaya cikacaktir.

Tebligat iade edilmis olsa bile borclu sahsin tk 21 uyarinca mernis adresine tebligat gonderebilirsiniz. 21'e gore gonderilen tebligat kural olarak muhatap adresten tasinsa bile muhtara teblig edilir. Mernis asresi yoksa tk 35 degerlendirilebilir

Kolay gelsin.
  • pomolilik  (28.10.13 15:42:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.