[]

kontratli iphone almak (5s 5c)

ne kadar mantiklidir?

1 kasimda paketler aciklanacak sanirim. Onceden gayet mantiksizdi, sizce gsm operatorleri malliklarindan vazgecmis midir?


 
hesaplamayı şöyle yapın

net satılan telefon fiyatına size verilen paketleri tek tek ekleyin. ve kaç ay istiyorsanız onunla çarpın. daha sonra kararınızı verirsiniz.
  • buffy de vampir sayilir  (27.10.13 22:38:07) 
geçen sene iphone 5 türkiye'de çıktığı gün turkcellden kontratlı olarak aldım ben. öncesinden bi vukuatım yoktu turkcell ile, faturalarımı günü gününe ödüyodum vs bunun sayesinde kredi kartı ile alıp bayaa bi limitin bloklanması durumundan kurtulmuş oldum.

ben full paket kullanıyodum iphone'u almadan önce, telefonu da o tarife ile aldım. 169 tl idi 32gb versiyonu için. bunun 108 lirası telefon, 61 lirası tarifenin ücreti.

o tarihte 32gb'lık model kontratsız olarak 2,479 liraya satılıyordu. 108x24=2592. arada 100 lira civarında bi fark var gördüğün üzre. kredi kartına 24 taksit yapılmıyo çoğu yerde ama yapılsaydı vade farkı muhtemelen bundan fazla olurdu.

2 sene boyunca telefonu garanti kapsamında tamir edilemeyecek bir şekilde bozmayacağına güveniyorsan, kaybetmeyeceksen, çaldırmayacaksan bu şekilde almak mantıklı.

bi de benim açımdan faydası şu oldu; eskiden senede 1 telefon değiştirirdim ve eskisini satarken haliyle bayaa bi zarar ederdim. şimdi en azından 2 sene bekliycem.
  • 10032007  (27.10.13 22:43:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.