[]

her şeyi satıp-savıp başka yere gitmek

selamlar, resmi olarak hiçbir yere ve hiçbir kişiye bağlı olmayan, sorumluluğu da olmayan bir insan var. istanbul'da ikameti. kira sözleşmesi bile yok oturduğu evde, düşünün. şimdi bu insan tasını tarağını toparlayıp, neyi var neyi yok satsa ve başka bir şehre gitse, oralarda iş bulma hızı ne olur? sizce yaşayabilir mi? aranızda bunu yapmış olan var mı mesela?
diyor ki izmir'e ya da kıbrıs'a, olmadı güneye bir yere gitse, güzelce bir mesleği de var bilişim sektöründe. hiçbir şey yapmasa bir cafede bile çalışır, sorun değil onun için.

sizce bunun oluru var mıdır?
bu tarz bir değişikliğe kalkışmadan önce nasıl analiz etmek gerekir?
hangi parametrelere dikkat etmeli?

cevaplarınız için teşekkürler şimdiden.

 
istanbuldan geldim dediğinde akan sular duruyor bir çok ilde. ankara, izmir hariç tabi.


  • rhan  (19.10.13 23:14:30) 
gemi adamı cüzdanı çıkartsın, şu an benim yapmış olduğum gibi.


  • killerbee  (19.10.13 23:23:26) 
Öyle ha deyince olmuyor o, ben de aynı plan üzerindeyim birkaç haftadır. Daha birkaç ay da sürecek. Gittiğimde, terk ettiğim şehirdekinden daha huzurlu bir hayat süremeyeceksem, derdim ne de gideyim sonuçta? E bunu sağlamak için de hiçbir detayı atlamadan planlamak gerekiyor.

İş, ev, gitmeyi planladığınız yerin yaşam koşulları, halkın genel eğilimleri(despot bir halk çıkmasın mesela karşınıza) temel parametreler. Bunları araştırırken daha nice detaylar çıkıyor zaten karşınıza.
  • istinyede bekle  (19.10.13 23:31:17) 
önce iş bulup öyle gitsin. mantıklı olan da bu. aylarca, yıllarca işsiz kalabilir sonra.


  • sen git ben geliyorum  (19.10.13 23:36:07) 
bilişim sektöründeysen bayilik, çözüm ortaklığı tarzı birşey yapıp gideceğin yerde iş kurabilirsin. hem kendi işin olur.
genelde bu tarz işler bilişim sektöründe destekleniyor diye biliyorum.

  • rhan  (19.10.13 23:44:53) 
şehre göre değişir bence şehirleri önce belirleyip en çok istediğinden başlayıp iş aramaya hayatı araştırmaya falan başlamalı kafasına yattığı her şeyi hazırladığı gibi de uçmalı.

insanlar istanbul dışında yaşanamaz, iş bulunamaz sanıyorlar ama o insanların ben...
  • proletarier aller lander vereinigt euch  (19.10.13 23:45:32) 
cevaplar icin tesekkur ederim.
nolcak gidince is bulunur, idare edilir gibi dusunuyor insan ama onceden 1-2 ay arastirmak gerekli, gerci o kadar zaman durabilecegini sanmiyorum buralarda.

peki, bilmedigim icin soruyorum bunu, kucuk yerlerde ozel ders potansiyeli ya da mesela bir dershaneye girebilmek kolay olur mu? ozellikle dershaneler hemen alir mi hoca olarak?
  • avifa  (20.10.13 00:33:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.