[]

Yavru kedi kuru mama vs. ıslak mama

Yaklaşık 2 aylık bir yavru kedim var. Ben bu kediye ne tip mama vereyim? Bir süredir whiskas'ın yumuşak mamalarından veriyordum, kümes hayvanlı olan. Whiskas yavru kediler için olan kuru mamayı koyunca yemiyordu ama zorunda olunca onu da yedi.

Bugün birisi bizim kedinin vahşiliğini ıslak mamadan dolayı olduğunu söyledi. O ne kadar doğrudur? Yakın zamanda vahşilik konusunda ayrı bir duyuru da açacağım. Vahşilik dediğim evi dağıtıyor ve hep bizi ısırıyor.


 
vahşiliği normal. yavru kedi tabi dişi kaşınıyor enerjili. sakın ona kızmayın oyun oynuyor kendi çapında. ayrıca whiskas kuru mamalarını veterinerler tavsiye etmiyorlar kesinlikle. ıslağı fena değil demişti bizim veteriner. hep kuru mama ya da hep ıslak mama verilmez . 2 günde bir ıslak mama verebilirsiniz ödül olarak... size ve yavru kedinin sıçma kalitesine bağlı..


  • bojack  (19.10.13 21:10:55) 
Whiskas verme de ne verirsen ver demek istiyorum öncelikle. Sadece yaş mama ya da sadece kuru mama olmaz. Sadece yaş mama verirseniz, uzun vadede diş taşları oluşur ağzında, koku yapar. Sadece kuru mama da çok iyi değil, kuru mamaların içerdiği tahıl idrar yolları için zararlı. Tahılsız kuru mamalarda da kül oranı olması gerekenin üzerinde, yine zarar veriyor yavrucaklara uzun vadede. O yüzden siz yaş mama+kuru mama+kendi hazırladığınız ev öğünleri şeklinde besleyin. Beslenme düzenini değiştirirken sert geçişler yapmayın. Hem kediniz tavır koyabilir hem de bağırsak düzeni bozulur. Özellikle yavru kedilerde ishal de kabızlık da tehlikelidir.

Beslenmesinde temel yapı evde hazırlayacağınız öğünler olsun, kuru ya da yaş mama değil. Kuru mamayı diş taşı oluşmaması için, her gün bir miktar yesin diye bırakın mama kabına. O gelir gider tırtıklar zaten.

Ev maması için; www.eksiduyuru.com burada uzun uzun yazdım.
  • istinyede bekle  (19.10.13 21:18:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.