[]

kedi ve ev yemeği

Merhaba sevgili hayvanseverler,
Kedim yemek konusunda çok seçici, ıslak mamanın hiçbir çeşidini sevmiyor yemiyor, bir tek kuru mama yiyor veterinerden aldığım.

Ara ara ev yemeği de yesin istiyorum, yani bizim yemeklerden değil de evde yapacağım şeylerden.

ne yapsam ona nasıl yapsam,sadece kuru mama yemesin, doğala yakın beslensin. hem de kuru mamaya da göre daha ekonomik olur sanıyorum.

Ne yemekler yapayım ona?

 
işin zor biraz aç kalmasına göz yummalısın ve tek alternatifi yemesini istediğin yemek olmalı. ki bu da hayvanı çok hırçınlaştırır. kediler başkalarına göre yaşamayı sevmez. kuralları kendileri koyarlar. mamaya alışmış kedinin ev yemeği yemesi de çok zor.

ne yemekler yapayım demişsin. dön sokak kedilerine bak yemek seçiyorlar mı? şeker içermeyen yediğin her şeyi kediye de verebilirsin. yerse tabi.
  • dinsiz adam  (19.10.13 20:31:48) 
yumurta,tavuk haşlayıp suyunu ekmeğe gezdirip verebilirsin.tavuk etini de ver.benim kedim bayıla bayıla yiyordu.


  • rock n roll  (19.10.13 20:34:28) 
Baharat, tuz ve yağ koymayın öncelikle kedinizin yemeğine. Makarna, ekmek gibi karbonhidrat kaynaklarının kedinize hiçbir faydası yok, boşuna vermeyin. Kediler etçil hayvanlardır. Mümkünse çiğ diyeti (barf) iyice araştırın, onu uygulamaya çalışın ama yapamam diyorsanız da, balık/tavuk/kırmızı eti çok az miktarda suyun içine koyun, kapağını kapatın, kaynadıktan sonra birkaç dakika (en fazla 5-6 dk.) kapatın altını, soğutup verin kediciğe. (Edit: suyun miktarını belirttiğim sürelerde kaynattığınızda çekeceği kadar ayarlayın, bütün vitaminini suyunda bırakıp vermeyin yiyecekleri) Çok sıcak ve çok soğuk besinler hiçbir zaman vermeyin, sindirim sistemine zarar verirsiniz. Kediye vereceğiniz bütün yiyecekler maksimum kedinin kendi vücut ısısında olmalı, daha fazla değil. 30-35 derece sıcaklık idealdir.

Yoğurt verin ama miktarını abartmayın. Yumurta verecekseniz ya sarısını çiğ olarak verin ya da komple haşlayıp yedirin. Beyazını çiğ olarak vermeyin, b vitamini etkisiz hale getiren bir madde var çiğ yumurta akında. Süt vermeyin hiçbir koşulda.

Eğer yavruysa haşlanmış tavuk yaparken, pirinç de haşlayabilirsiniz tavukla beraber. Bağırsak düzeninin oturmasını kolaylaştırır ama 4 aydan büyükse sadece ishal olduğunda yapın pirinç lapası-tavuk karışımını. Tahıl idrar yolları için iyi değil. (Mama alırken de tahılsız mama almaya bakın mümkün olduğunca)

Bunların dışında ekleyebileceğim; internetteki sebzeli mama karışımlarına bakmayın hiç. Dediğim gibi, kedi etçil hayvandır, sebze vermek çok saçma. Ben evrimleşme sürecinde hiçbir kedinin havuç yediğini sanmıyorum ama pet sitelerinde bulacağınız ev yapımı mama tariflerinde hep havuç falan var.

Eğer kediniz beyaz veya beyaz ağırlıklıysa, tavuk ağırlıklı beslemeyin, tavuğa az yer verin öğünlerinde. Beyaz ağırlıklı kediler mantara yatkın oluyor ve mantara yatkın kedilerin diyetinde tavuk önerilmiyor. Balık mevsimi tam, atın dondurucuya bol bol balık, mutlu olsun yavrucak.

Kuru mamadan sonra ev yemeklerine direnmeye kalkacaktır, abartı sürelerde aç bırakmadan (açlık kedilerde 24 saatten sonra iç organ hasarına neden olabilir) alıştırmaya çalışın. Kuru mamaların içerikleri (en kalitelisi bile -ki ben Acana kullanıyorum mesela, ona rağmen bunu diyorum) kedilerin sağlıklı ve dengeli besinlerini sağlamak için yeterli değil, dahası kedilerin doğasına uygun değil.

Yapabilirseniz barf, yapamazsanız da yukarıda anlattıklarımı tavsiye ederim.
  • istinyede bekle  (19.10.13 20:51:44 ~ 21:21:37) 
çok teşekkür ederim.

@dinsiz adam, halis orman kedisi kendisi, öyle el üstünde tutmalı bir anlayışımız yok, beraber yaşıyoruz kendisiyle. Yemek konusunda inatlaştım ama 12 güne vardı inadı, ben pes ettim. o yüzden biraz orta yol aramalardayım.

@ rock n roll, ekmek sevmiyor, et suyu, ekmek pilav filan yemiyi. Ben tavuk yerken ordan gözünü dikip baksın anca.

@istinyede bekle, yazdıklarınızı dikkatle okudum, itinayla uygulayacağım. çok teşekkürler.
  • neynep  (19.10.13 22:04:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.