[]

Aldığım bu vize bana hangi hakları sağlıyor ??? (bilen baksın lütfen)

İtalya'dan Schengen aldım. 9-10 gün kalmam yeterli benim için ama bu vizeyle neler yapabilirim ve de başka ülkelere geçebilir miyim ? Vize bilgileri aşağıda :

Date from : 01-05-09 --- to :07-08-09
type : C
number of entries : 1
duratin of stays : 9

gayet açık ama benim aklıma takılanlar şunlar :

Ben bu c tipi vizeyle, İtayla'ya indikten sonra,biraz kalıp başka ülkelere de rahatça geçebilir miyim?

Tek girişli olduğundan dolayı tekrar İtalya'ya dönemem mi ? Yoksa Türkiye'ye dönersem bir daha gitme şansım yok mu?

Bi de Avrupa'da serbestçe salınırken bu vize iş görür mü?

bilenler bi yardımcı olabilirse çok sevinicem cidden. saolun... :)

 
benim bildiğim bu vizeyle, bir kere italyaya girebilirsin maksimum o kadar gün kalırsın, ve başka ülkelere gidemezsin.

schengen demek, sınırsız hak tanjmıyor üye ülkelerde, vize türüne göre değişiyor kullanım kapsamı.
  • alchemistt  (10.04.09 20:49:47) 
sadece italyaya girebilirsin diye bir şey yok pasaportuna bakmazlarsa istediğin yere girebilirsin ki ab ülkelerinde çok nadir oluyor pasaport kontrolü uçakla gezmeyeceksen eğer. ama sadece 9 gün kalabilirsin toplamda. yani italyada 9 gün kalacaksan başka yere gidemezsin.


  • likeinme  (10.04.09 21:06:45) 
9 gun icerisinde schengen alanindan cikmadikca schengen ulkelerinden istediginize girebilirsiniz. pasaportunuza bakmazlarsa falan da degil, c tipi schengen vizesinin size sagladigi bir haktir bu.


  • diabolus79  (10.04.09 21:39:47) 
diyor ki;

Type C Schengen visa
This visa allows the bearer to enter the territory of the Schengen countries for a maximum stay of 90 days in a six-month period. The visa may be issued for one or more entries.

www.diplomatie.be
  • sourlemonade  (10.04.09 22:03:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.