[]

İslam öğretisi dünya dışında yaşam hakkında ne düşünüyor?

Tanrı sadece dünyalıların tanrısı değildir gibi bir söylem mevcut mu?

Ve alakalı olarak, Muhammed dönemi Araplarında uzay ve diğer gezegenler algısı ne kadar gelişkindi sizce?

Edit: Daha açık yazmam gerekiyordu sanırım. Söylemden kastım Kuran'da yazanlar değildi. "Alemlerin Rabbi" sıfatını elbette biliyorum. Müslümanlar daha sonra bu savı geliştirdiler mi diye soruyorum. Alemlerin Rabbi sözünde geçen alemleri bir olguya dönüştürebildiler mi? Açık açık "başka gezegende de canlılar var ve onlarda Tanrı tarafından sınava tabii." söylemine sahip bir kültür ürünü var mı?

Okuma önerilerinize de çok makbule geçer.

 
Allah Alemlerin Rabbi ve Hz. Muhammedse Tum Alemlere ve canlılara gonderilen peygmber olarak tanımlanır İslâmda.

Tek dunyaya gelince 18.000 alem olduğu kabul edilir. Artik 18.000 yasam olan gezegen mi evren mi yoksa galaksi m8 orasi bilinmiyor. Birde Hz. Muhammed diyeni dovmuyorlar.

Hz. Muhammed donemi araplarin yildiz bilgisi vardi fal bakma gelecegi okuma gibi seyler icin kullanıyorlardi musluman olmayanlar. Hz. Muhammed sonraai ise Astronomi yildiz bilgisi oldukca gelişti. Dünyanın çevresi kucuk bir hata ile belirlendi, dunyanin yuvarlak oldugu, gunesin etrafında dondugu gibi kesifler yapildi. Yildiz haritalari çizildi, gumes tutulmalari hesap edildi Abbasiler doneminde.
  • efrasiyab87  (08.10.13 15:31:57) 
Birde hakikatten cocul bile sormaz dunyalilarin tanrisi mi sadeve diye. 1. Sinif din Kültürü dersi kitabını karistirmak bile yeterli bu bilgi icin.


  • efrasiyab87  (08.10.13 15:33:13) 
öyle bi söyleme gerek yok ama insanların tüm canlılardan ayrı tutulduğu ortada. insanların hayvanlardan üstün olduğu gibi tuhaf bi inanış var islamiyette. sanırım insanlardan daha önemli veya daha farklı varlıklar olsaydı hayvanlar dışında, muhammed'in hadislerinde de, kuran'da da bunu görürdük.


  • nathanieltroy  (08.10.13 15:38:19) 
Çok bir şey düşünmüyorlar. Yarın bir gün uzaylılar vs. dünya dışı yaşam formları ortaya çıkarsa islama yamamaya çalışacaklar, "bunlar kuran'da yazüyürdü zaten," diye...


  • son silahsor  (08.10.13 16:10:04) 
risale-i nur 29. söz

arayınca ahmet akgündüz'ün yaptığı dersler de çıkıyor. ya da ufuk yayınlarından çıkan ve bugünün türkçesiyle çok net anlaşılan "sözler" kitabına da bakabilirsiniz. sorunuza ideal bir cevap gibi bence.
  • kuul  (08.10.13 16:21:52 ~ 21:24:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.