[]

Yeğen-Amca-Dayı İlişkileri?

dayının anne kardeşi olmasından ötürü her türlü yavşaklığa, yeğeni istediği gibi şımartmaya yönelik örnekler verir misiniz? niyetimi doğrudn belli eden bir soruyla başladım ama siz ne düşünüyorsunuz, dayı ve amcanın yeğenle olan ilişkilerinde dayı daha rahat olabiliyor mu? amcalar sanki daha ağırbaşlı olmak zorunda gibi oluyor. hatta sevgiyi somutlaştırarak düşünüldüğünde sanki amca yeğenini pek sevmiyor, en azından dayısı kadar sevmiyor gibi bir algı oluşuyor mu?

örn: yeğenime dondurma, çikolata abur cubur vs. alacağım zaman bile acaba sağlıklı mıdır, annesi almasaydın keşke, yemeğini yemiyor sonra faln der mi diye 40 kere düşünüyorum. ama dayı tarafı, bir canlı nasıl şımartılır ve bencil yapılır üstüne tez yazıyor resmen. 3-6-8-12 yaşlarında 4 yeğenim var toplamda, hepsine de, saygıyı, anlayışlı olmayı elimden geldiğince kavratmaya çalışırım. ne bileyim tekerlekli sandalyede birini gördüklerinde dik dik bakıyorlarsa, bakmamasını, o kişinin rahatsızlık hissedebileceğini falan söylerim. dayılara gelince, erkek yeğenlerime paşa, kız yeğenlerime prenses modunda yaklaşıyorlar.
ben odun muyum acaba?

ek: 2 abimin 2 şer çocuğu var.

 
bizim ailelerde çocuk genelde kadının tekelinde görüldüğü için dayı daha avantajlı. o düşünmez eniştem ne der diye ama siz yengeyi düşünürsünüz. bu çoğu kişinin başındaki bir dert. gelin izin vermiyor diye torunu göremeyen bi dolu babaanne-büyükbaba biliyorum :(
onun dışında çocuklara paşa-prenses muamelesi etmeyin, etmediğiniz iyi. buradan değil odun gayet iyi bir amca gibi görünüyorsunuz.

  • niye ama  (08.10.13 10:37:24) 
dayı veya amcanın çocuğa karşı tavrı doğrudan anneyle oln ilişklerine bağlı bence. bakın ne demişsiniz "annesi ne der acaba diye düşünüyorum". çünkü sonuçta sizin anneyle olan ilişkiniz dolaylı bir bağ. anneyle sizin anlayışla karşılama, sevme, affetme, çemkirme, küsme gibi ilişkisi, kendi kardeşiyle olan ilişkisinden çok farklı olacaktır. siz hukuki olarak akraba iken, dayı ile arasında kan bağı var. üstelik sizin yaptığınız her türlü yanlış(!) hareket sizin kardeşiniz yani onun kocası olan kişi ile arasında sorun yaratma potansiyeline sahipken, kendi kardeşinin yanlışları muhtemelen kol kırılır yen içinde kalır hesabı, babaya duyurulmadan sümen altı ediliyordur. dolayısıyla yeğene karşı dayılar her türlü yavşama ve şımartma özgürlüğüne sınırsız olarak sahipken amcalar biraz daha otokontrollü ya da anne-bağlamlı davranmak zorunda hissediyor kendini.


  • nicki martin  (08.10.13 10:44:11) 
şunu yazmıştım: eksisozluk.com


  • nereye bu gidis  (08.10.13 11:18:15) 
dayım istesin canımı vereyim ama amcam ancak taşaklarımı alabilir. dayı anneden dolayı daha samimidir. baba ile arada var olan belli bir sınır var ya işte o amcada 2 katı.


  • kompisko  (08.10.13 11:28:41) 
annaneleri babannelerden daha çok severiz genelde. aynı şekilde teyze>hala, dayı>amca. sebebi belli anne ile daha çok vakit geçirir çocuklar, anne tarafı akrabaları bu yüzden daha çok sevilir, anneler istediği gibi manipüle edebilir ki türk ailelerinde genelde bu şekilde oluyor.


  • kafkef  (08.10.13 11:44:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.