[]

Son Kez Lens Sorusu Soruyorum

Efendim bütçem itibariyle bir lense karar verdim.
Şudur;
www.sahibinden.com

Şimdi, bende bir adet Canon 450D var. Kit lensi malum pek bir iş görmüyor. Kitlensini satıp sadece bunla takılsam bir sakıncası olur mu acaba?

 
kit lensi satınca geniş açı foto çekerken sıkıntı olur. onu satacaksan tamron 17-50 lens al


  • yazar kasa  (07.04.09 15:23:17) 
kit lens niye iş görmüyor? ne tip fotoğraflar çekiyorsun ki?


  • henry gale  (07.04.09 18:26:43) 
o kadar dedik genel kullanım için 70-300 olmaz diye, sakal mı bırakayım illa ki :p
madem bunu alıyorsunuz, ikinci bir lens için bütçe ayırmadıysanız kit lensi satmayın. sık sık kullanacaksınız.

  • kobuzchu kiz  (07.04.09 19:07:41) 
@kobuzchu kız: evet senin dediklerin zaten aklımda hatta karar aşamasında en çok aklımı kurvalayan da senin dediklerin oldu ama şöyle bir durum var. ben neredeyse her hafta futbol maçı olsun, basket maçı olsun tribünlerde oluyorum. daha mantıklı fotoğraflar çekmek için zoom lens istiyorum. yazar kasa'nın dediğinden sonra da kitlensi satmaktan vazgeçtim.
@henry gale: senin sorduğuna da cevap vermiş oldum sanırım.

  • teritori  (07.04.09 20:43:20) 
boyle bi lensle kapali ortamda uzak mesafeden net fotograf cekebilmek zordur hacim. tripod lazim gelir ya da is filan olmasi gerekir. lakin 300mm'de iken goreceksin, en ufak bir parmak hareketi bile titreklik ortaya cikarir. hassasiyet full yani.

yine kafani karistiriyorum biliyorum ama, zor olacak bu lensi kullanmak, simdiden soyleyeyim (zaten ben kafa karistirmaktan baska ne ise yararim ki!) (euehjkrajfkhds)
  • paradoxical  (08.04.09 10:04:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.