[]

Kamauda Başörtüsü Serbestliği

Kamuda başörtüsü serbestliğinin doğu illerinde çalışan kadınlar üzerinde büyük baskı oluşturacağını düşünüyorum. Sizlerin görüşleri nedir ? Temelinde desteklerim özgürlükleri ama sanki bu sefer olumsuz etkilenenler olacak gibi. Yani başı açık kadınlar baskı altına girecekler gibi bir izlenimim var.




 
çözümün nedir peki?


  • tescillimarka  (05.10.13 11:49:45) 
turkiye'deki milyonlarca kadini yok sayan bir yasak kalkmis oldu. ozgurluk guzel seydir.


  • fakyoras  (05.10.13 11:51:29) 
Evet elbette böyle olacak. Ben herkesin her şekilde özgür olmasını savunuyorum ama maalesef Türkiye gibi daha hiçbir şeyi hazmedememiş, milletçe bi olgunluğa ulaşamamış, ahlaklı bir kültür oluşturamamış bi ülkede ne yapsan böyle bi sürü yerden patlak verecek.

Yapılması gereken şey uzun vadede çok sıkı eğitmek insanları; ahlaki olarak, ahlaklı, özgürlükçü bir kültür oluşturabilmek. Ama bunu kim yapacak? Tabii ki bunu yapabilen olmayacak. Kendi acımızla kavrulup gideceğiz.
  • pandispanya  (05.10.13 11:52:22) 
o baskı insanlardan kaynaklanıyor. Önceden de mesai dışındayken vardı,


  • dafaiss  (05.10.13 11:53:49) 
laf ola beri gele.


  • bal dok yala  (05.10.13 11:54:15) 
baskı oluşturur ve bu baskı zaten hep vardı.

çözümü mü, kadına toplumsal bakışın değişmesi.

olur mu? zor.
  • doxanikee  (05.10.13 12:00:37) 
başı açık kadına baskı olan yerler var mı ? var tabi ki...ancak köyünü, kahvesini, evini, sokağını filan geçip kamuda başı açık kadına baskıya mı kaldık. ben 11-12 yaşından beri örtünmediğim için yemediği laf (akrabadan vs) kalmamış bi kadın olarak derim ki biz zaten alışkınız bebeğim kamuda baskı vız gelir tırıs gider.
başörtüsü örtünmek isteyen hemcinsim için bir haktır ve örtünsündür. bunu lütuf gibi vermeleri zaten yeterince sinir bozucu. örtülü olan bana baskı yapar mı -hoş kamuda çalışmıyorum da mesela dedik- muhtemelen bunu siyasi zafer olarak algılayan 3-5 kadın yapabilir, canları sağ olsun. asıl bunu malzeme edecek olanlar ise -yine- erkeklerdir. onlara da açık/kapalı tüm kadınlar olarak "bi susun" dememiz lazım.

  • niye ama  (05.10.13 12:04:31) 
Çözüm @pandispanya nın da dediği gibi sanırım toplumsal olgunlaşma. Yani insanların kendi için yaşadığı ve başkalarının hayat tarzının onları korkutmadığı bir dünya daha güzel olacaktır.


  • EXXE01  (05.10.13 12:08:41) 
Bu zamana kadar başötüsü yasağı bir baskı halini aldığı ve ses çıkarmadığınız için mi acaba bu korku. Merak etmeyin karşınızda insanlar var.


  • fiber  (05.10.13 12:15:21) 
Çözüm gerici denilen kesmin açıklığa, aydın geçinen kesmin de kapalılığa saygı göstermesi; saygının da ötesinde, ötekinin olağan sayılmasıdır. Birkaç yüzyıl daha pek mümkün gözükmemektedir.

Sıkmayın canınızı. Nâzım Hikmet okuyun:
"Uyumak şimdi, uyanmak yüz yıl sonra sevgilim
Hayır, kendi asrım korkutmuyor beni, ben kaçak değilim."
  • Dunedan  (05.10.13 12:16:48 ~ 12:17:18) 
"ama sanki" dediğiniz zaman temelinde desteklemiş olmuyorsunuz özgürlükleri.


  • nereye bu gidis  (05.10.13 13:04:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.