[]

Nohutu Suya Koyma?

yarın nohut pişircem. suya koydum şimdi. düdüklü tencere olmadığı için, normal tencerede pişiriyorum. ama nerdeyse 2.30 saat ( haşlama kısmı dahil ) ateş üstünde durmasına rağmen, yine nohutlar istediğim yumuşaklıkta olmuyor. suya koyma aşamasında veya pişirme aşamasında yapabileceğim bir şey var mı?




 
al karşına, konuş. seviyorsan tabii. bu gidişin sonu hayır değil, ne siz yenilmekten bir şey anlıyorsunuz ne de ben sizi yemekten. yola gelin, win-win siçuyeyşın olsun de.

not: nohutla alakam gazeteyi külah yapıp içine doldurmaktan ibaret.
  • kislar gecmez beresiz  (03.10.13 01:16:05 ~ 01:16:14) 
Salçayı nohutlar yumuşadıktan sonra koyun. Bir de, gece içinde beklettiğiniz suya karbonat koyun biraz. Faydası olur.


  • auroraaurora  (03.10.13 01:19:54) 
bebişim sorun sende değil, nohutta, 2,5 saat pişmeyen nohut mu olur, nohuta bak sen!

suyu soğuktan koy pişirirken, tuzunu en son at, ocaktan almadan önce, belki 2 saate iner, ehe,

Not: Markası ne bu nohutun, biz de almayalım yahu
  • balpolen  (03.10.13 01:37:34) 
ahahah efsanevi bir post gibi duruyor. caps mi almalı acaba...

nohut geceden ıslatılır evet ama onu yanlış anladınız herhalde. suda bekletilir. ertesi akşamda pişirilir. ahah.. umarım boşa gülmüşümdür.
  • herospower  (03.10.13 01:39:05) 
yahu ilk kez yapmıyorum arkadaşlar. nohutun, fasulyenin suya konup bekletildiğini biliyorum. yarın pişireceğimi yazdım zaten en başında ve " şimdi suya koydum " dedim. düdüklü tencere ile başlayan cümlelerin tümü ( en sondaki suya koyma aşaması hariç ) yarın ile ilgili. neresine caps alma ihtiyacı hissettiniz :)
bimden alıyorum nohutu. ( öğrenciyim )

  • ete summer  (03.10.13 01:55:25) 
bir gece önceden ıslattığım nohutu elektrikli ocakta 4 saat pişirmişliğim var.

suda bekletme süresini uzatmak bir çözüm olabilir. ayrıca ıslatılan suya biraz tuz eklemek de yumuşamasını sağlıyor diyorlar, ben denemedim.
  • geven kafa  (03.10.13 01:57:15) 
boşa gülmüşüm, dağılıyorum...


  • herospower  (03.10.13 02:14:44) 
Nohut yapmakk zorunda mısın?Fasülye kolay pişer...


  • sonhakan  (03.10.13 05:27:35) 
Valla 2 saatten uzun süre pişmeyen fasulye de var. Türüne göre çok değişiyor.
Haşladıktan sonra yumuşamış, hani tatsız tuzsuz yesen yenir kıvama gelmiş olması gerekiyor, haşlama kısmını mı kısa tutuyorsunuz acaba? Ya da ateş mi çok kısık?

  • whoosie  (03.10.13 09:08:08) 
bu kadar eziyet çekmeyin. bunların hazır haşlanmış konserve kutularda satılanı var.

3-4 saat gaz parasına yazık. alın bir kutu haşlanmış nohut, mis gibi.

herkes vedat milor olmuş maşallah.
  • mea maxima culpa  (03.10.13 11:02:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.