[]

Bu TV ile kablolu yayın mantıklı mı?

Geçen gün bizim peder şu tv'yle geldi eve: bit.ly Kimseye bir şey sormadan gidip almış. İçinde kullanmayacağı bir sürü özellik olan, lüzumsuz ebatlarda bir şey... (Samsung UE-55F7000)

Sorum şu:

Bizim evde papaz kablolu yayın var. Böyle bir televizyonu kablolu yayın ile kullanmak mantıklı mı? Yanlış biliyorsam düzeltin: Benim bildiğim kablolu yayın dediğimiz şey dijital değil ve görüntü kalitesi sınırlı. Yayın dijital olacak ki bu tip cihazlardan randıman alabilesin. Yani uydun olur, digitürk'ün olur, böyle bir tv kullanırsın ama kablolu yayın için bu televizyon sizce ihtiyaç fazlası değil mi? (Babamın ne olduğunu bile bilmediği 3D, Wi-Fi gibi özelliklerini saymıyorum bile...)

 
kablolu yayini hd teledünya ile degistirin o zmn tam randiman alirsiniz. baktiniz olmuyor bana gönderin ben kullanirim =)


  • hosein  (02.10.13 15:41:16) 
bu gereksiz şeyden 2014 dünya kupası öncesi ben de alacam öyle deme. 55 iyi ya. baban iyi yapmış kimseye sormadan alırken. takdir ettim. ev tam olarak nerde sizin?


  • godsparticle  (02.10.13 15:46:44) 
Aga alet güzel de, kıç kadar odaya olmaz bu yav. Ayrıca bizimkiler ne maç izler, ne sinema. Ya magazin haberi izlerler ya da nat geo'da çiftleşen hayvanları... Bir de böyle düşünün... 5000 TL yav, boru değil.


  • youkoso hitori bocchi  (02.10.13 15:51:23) 
dvb-c (kablo) dvb-t(karasal) tuneri ve ci modül yuvası olan tvler ile sadece modül +kart ile dijital kablolu yayın (teledünya) izlemek mümkün(yani kablo tv de dijital yayın da var). 2015 den itibaren karasal yayınlar da mecburen dijitale geçecek, şu saatten sonra alınacak televizyonlarda dvb-t dvb-c tuner olmalı.


  • rutubettin  (02.10.13 16:01:51 ~ 16:05:46) 
dvb-c varsa eğer conax modül alacaksınız. teledünya'ya başvurup sadece kart isteyeceksiniz. kartı modüle, modülü tvye takıp rahatınıza bakacaksınız.

hd kutuyla falan uğraşmayın.
  • sutlu nescafe  (02.10.13 16:11:55) 
Ben bu dediklerinize çok yabancıyım. Şimdi bu kart ve modül bu televizyonda full hd yayın izleyebilmek için mi lazım? Bunlar olmadan full hd izlenemiyor mu?


  • youkoso hitori bocchi  (02.10.13 16:26:19) 
@sutlu nescafe +1500
kutu derdi de yok hem. evde 60 ve üstü yaşlarda insan yaşıyorsa, kutu büyük bir problem olabiliyor.

  • cliquot  (02.10.13 16:26:46) 
eğer apartmanda oturuyorsanız ve ortak çanak anten varsa, dijital uydu alıcısı içinde geliyor bu aletlerin. direk bir anten kablosu cektirirsiniz, ücretsiz olarak uydu yayınlarını izlersiniz. herhangi bir aboneliğe de gerek kalmamış olur boylece (lig tv falan hariç tabi). ha çanak anten yoksa da bir elektrikçiden alıp taktırırsınız yine ödediğiniz tek ücret, çanak ve kablo ücreti olur.

edit: cihazın içinde gelen hd uydu alıcısı olduğundan uyduda sağlanan hd yayınları da izleyebilirsiniz. (atv hd, trt hd, ahaber hd falan sanırım.)
  • eofor  (02.10.13 16:42:22 ~ 16:43:25) 
izlenemez. çünkü kablo tvde hd yayın yok.
teledünyaya abone olmak şart.

  • sutlu nescafe  (02.10.13 16:42:42) 
@eofor

Apartmanda ortak anten var evet. Eve de çekilmiş durumda zannediyorum fakat bugüne kadar hiç kullanmadık.
  • youkoso hitori bocchi  (02.10.13 17:00:08) 
tamamdır direk televizyona bağlıyorsunuz kabloyu sonrasında otomatik arama vs. ayar yaparak butun kanallara ulasıyorsunuz. ayrıca samsung televizyonların kuruluma gelecek servislerde bir usb flash disk bulunur. bu flashdisk içinde direkt olarak kanalların otomatik olarak kaydedildiği bir profil bulunuyor. yani ayar bile yapmanıza gerek kalmıyor. adamları çağırıp uydudan kanal tanımlaması yapmak istediğinizi soylerseniz yardımcı olurlar.

bu dosyayı internette bulup kendiniz de bi flashdisk ile yapılandırabilirsiniz sanıyorum.
  • eofor  (02.10.13 17:11:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.