[]

dışarıdayken yanınıza oturmayan kadınlar

öncelikle makul bir başlık bulamadım; fakat son birkaç gün içerisinde bir erkek olarak yaşadığım olayları, sizlere iyi niyetimle ibraz etmek isterim.

ilk olarak geçen gün bindiğim bir minibüste yaşadağımı nakletmek istiyorum: minibüste en arka tarafta ve önünde koltukların olmadığı - kapı hizasındaki - yerde oturuyordum. yanımda da yaşlı bir adam vardı. yani 5 kişilik koltukta iki kişiyiz. minibüse bindikten sonra orta yaşlarında olan bir çift bindi. çiftlerden erkek olanı parayı uzatmak için ön tarafa şoföre doğru yöneldi; kadın ise araçta son boş yer olan benim oturduğum tarafa doğru geldi ve oturmadı. ardından yanındaki adam geldi ve benden kenara kaymamı istedi. ben de yanımda oturan yaşlı adamın yanına geçtim ve kadın benim oturduğum yere yani cam kenarına oturdu. böylece sağına kimseyi almamış oldu. yanındaki adam ise solundaydı.

ikinci olayı ise bugün kozyatağı'nda gittiğim bir dişçide yaşadım. ortodonti tedavisi gördüğüm için buraya uzun zamandan beri geliyorum. içeride oturmuş bir şekilde sıramı beklerken çocuklu bir aile geldi. bekleme yerinde diğer koltuklarda hastalar vardı ve sadece benim oturduğum üç kişilik koltuk boştu. ilk olarak gelen aileden olan çocuk, koltuğa oturdu. hemen sonrasında annesi geldi ve çocuğuna, ''oğlum yana kayar mısın?'' dedi. çocuk, oralı olmadı ve kadın benim yanıma oturmak zorunda kaldı. tam o sırada da, beni içeriden çağırdılar ve ben kalktım. bu arada bu hikayedeki kadın türbanlıydı. minibüsteki münasebetsiz kadın ise, başı açık ve bir hayli şişmandı. bunları belirtmemin nedeni, kişilerin onuruna dokunmak istememden olayı değil. merak edersiniz diye belirtmek istedim.

kısacası sizler, buna benzer olaylar yaşadınız mı? ayrıca böyle durumlarda nasıl davranmam gerektiğini bilmiyorum. karşı tarafı muhatabım olarak almalı mıyım? yoksa bu isteklerini duymazdan mı gelmeliyim? sevgiler.

 
tipini bilmesem tipin güven vermiyordur diyecem de öyle bir şey de yok, normalsin.

insanların kamilliği ya, senle alakalı bir şey yok. mesela metrobüse binsen insanlar yanına oturabilmek için ikili mücadeleye girecek.
  • xenophobe  (24.09.13 23:12:25) 
insanların birbirine sapık muamelesi yapması çok çirkin,yani taciz edileceklerini düşünüyorlar herhalde.


  • rock n roll  (24.09.13 23:13:40) 
O kadar yaşıyorum ki bu durumu. İlk başlar çok takılıyordum, artık önemsemiyorum. Birkaç kere sormuştum, dinen caiz değil dediler. Sadece gülümsedim.


  • tok oldugumuz halde yaftalar yiyoruz  (24.09.13 23:15:10) 
fazla alıngansın bence. Kaldı ki birsürü kadın cinayeti oluyor, karakolun önünde kadın bıçaklanıyor müdahale etmiyorlar, tacizidir tecavüzüdür(bi çırpıda saydık ne kadar basit di mi) @xenophobe'un dediği gibi insanların tavrı öyle olsa da senin kendinde hata/yanlışlık aramanı gerektirecek bir durum yok yani. İnsanlar etkileniyorlar ve tepkiler böyle oluyordur.


  • dafaiss  (24.09.13 23:16:47) 
kokuyo olma ihtimalin var mi?


  • rentts  (24.09.13 23:16:51) 
otobüste yanına erkek oturtmayan bir kadın vardı.çok sinir olmuştum kadına :)


  • rock n roll  (24.09.13 23:18:05) 
abi daha bugün odtüde ringde mecburen yanımda oturan kız öndeki koltuklar boşalır boşalmaz oraya geçti. sonradan yanına da hanzoca bi abimiz oturunca içimden "oh olsun" çektim.


sallama karşı tarafı, neler söyleyip nasıl ikna edebileceğini düşünüyorsun ki? yanına oturmaya mı ikna edeceksin?
  • ron dennis  (24.09.13 23:19:10) 
benim yanıma da genelde kadınlar denk geliyor nedense anlamadım. bazen yayılmaya çalışıyorum kimse oturmasın diye. ama yer kalmamışsa mecbur yer veriyorum tabii. takmaya gerek yok bence. rica ederlerse o zaman düşünürsün.


  • ermanen  (24.09.13 23:24:04) 
saçma sapan ataerkil yetiştirilme tarzının yansımaları. dişçide kadın yanına oturunca iffetsiz bir duruş sergileyeceğini sanıyor bunu iliklerine kadar hissediyor. minibüste de öyle.allah kahretsin bu algının. hemcinslerimin kendilerini kısıtlayan şeye hizmet etmelerinden bıktım usandım.
sende bir sıkıntı yok yani.heryerde ve hep görüyorum ben de ne yazık ki böyle şeyler.
mesela geçenlerde minibüste arkada iki adamın arasında tek boş yer kalmıştı. oturdum. oturmasa mıydım.direk suratlar değişti derlenip toparlanıldı aman dirseğim değmesin aman bacağım değmesin hareketleri yapıldı filan. herkes aç ya ondandır. kadınlı erkekli açız sadece erkekler de değil yani. bu hep yanlış okunuyor

diğer taraftan bağcılar kabataş metrosunda kalabalıkta bi taraflarını dizime değdirmekten haz duyan adamlar da yok değil mesela. e böyle olunca öyle tepkilerle karşılaşıyor olmana da şaşıramıyorum. offf off :(
  • gis  (24.09.13 23:25:00 ~ 23:27:08) 
bir keresinde şehirler arası otobüste (gündüz otobüsü) yanına erkek oturdu diye olay çıkarmıştı bir kadın. muavine "çok iyi ayarlamışsınız yani yerleri!!" demişti yanındaki adama gözlerini dikerek. bütün yolculuk söylenip durmuştu. ve bu kadın 50li yaşlarında bir kadın, yanındaki erkek de 20li yaşlarında bir erkekti.

yani demem o ki senin yaşadıkların yine biraz pasif kalıyor. doğrudan rencide edici şekilde tepki verenleri de var. tabii ki normal demiyorum, çok komik ama bunlar oluyor.

bu arada önlerde yer boşalınca koridor kısmında oturan kızın oraya geçmesini hemen yanlış anlamayın. cam kenarına oturmak istiyor olabilir. ben öyle yapıyorum :/
  • nilmiye  (24.09.13 23:54:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.