[]

ev yapımı mobilya

selamlar.

tek yataklı ranza, kitaplık, masa ve mümkünse elbise dolabı yapmak istiyorum. bu konuda çok bilgim yok ama elim keser tutmaz da değil. babamla benzeri şeyler yapmışlığımız oldukça var.

internetten bi kaç tasarım buldum. ölçülerini bir keresteciye vererek ahşapları kestireceğim. bazı yapı marketleri kesip temizleyip kaplayıp satıyormuş ahşapları istediğimiz ölçülerde. fakat fiyatlar ne alemde bilmiyorum. örneğin 12 cm genişliğinde, 1 m uzunluğunda ve yaklaşık 1,5 cm kalınlığında bir adet tahtanın fiyatı nedir bilmiyorum. ona göre bir hesap çıkaracağım.

hangi çeşit tahta kullanmalıyım? ayrıca bu ahşapları nasıl monte etmmeliyim birbirine. tam köşelere denk gelecek üçgen metal aksamlar var. onların ismi nedir? matkaba ihtiyacım var mı? yoksa vidalama makinası ile vidaları sıksam girer mi?

bu tarz şeylerin isimlerini bilmediğim için tam bir plan yapıp hesap çıkaramıyorum.

somut şeyler üzerinden konuşursak. böyle bir şeyi nasıl yapabilirim? kaça mal olur yaklaşık olarak?
images.gittigidiyor.com

 
sunta/mdf kullanacaksanız vidalama makinesi işinizi görür, masif ahşapta türüne göre matkaba ihtiyacınız olabilir.

şuradaki gibi bağlantı elemanlarından bir torba alıp gözünüze kestirdiklerinizi kullanacaksınız işte:
www.hepsiburada.com

tahtayı marangozdan alabiliyorsanız ve ucuza mal edebiliyorsanız ne ala. yoksa koçtaş vs. yerlerden çıplak raf tahtası alıp kendiniz kesmelisiniz.
  • dehri  (21.09.13 17:08:33) 
99 lira zaten onun internet fiyatı.bence kestirmeye,gitmeye gelmeye,montaj aparatını bulmaya calısmaya değmez ama;
-kendim yapacağım diyorsanız,bauhaus'tan istediğiniz ölçüde sunta kestirip,bantlatıp L aparatlarla duvara ve birbirine monteleyip bişiler yapabilirsiniz.
(resimdeki geçmeli mi minifixle mi birleştirmiş bilmiyorum)
normalde bu plakaların boyutu 183*366 cm.plaka fiyatı da beyaz ise 100 lira civarında.parça boyutlarını hesaplayıp ne kadar kullanılacak bulabilrsiniz.
-bu raf basit bir sey ama elbise dolabı,ranza vs ile daha cok ugrasırsınız.
aynı mantık gerçi de sonrasında demonte edilebilecek seyler yapmak istiyorsanız ,onları modüler mobilya mantıgında minifix,kavilya deliklerini fln açtırarak ürettirmeniz lazım.
kıssadan hisse,bazı kampanya sitelerinde bu tarz ürünler cok ucuz,malzeme kestirme ve montajla ugrastırmayı gerektirmeyecek kadar ucuz yani.
ama kendim tasarlayacagım diyorsanız kesinlikle bi marangozla konusun.
size verdiği fiyatlardan emin olamıyorsanız msj atıp bana sorabilirsiniz.
az bucuk biliyorum,kıyaslayabilirim.
dolap,kitaplık vs montajını da modüler mobilya mantıgında detaylı olarak anlatabilirim.
  • demoniclewinsky  (21.09.13 17:15:57 ~ 17:17:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.