[]

kadınların artık kendilerinden küçük erkeklerden hoşlanması?

((öncelikle başlıkta yazdığım hususta hemfikir olmamız gerekiyor, sorumun anlamlı olabilmesi için))

eskiden kadınlar, kendilerinden büyük erkek isterlerdi, yani en azından bunu belirtirlerdi. yok olgun olsun, kır saçlı olsun, zaten erkek geç olgunlaşıyor da vs vs...

birkaç yıldır bakıyorum, kadınlar dizilerde, filmlerde, gerçek hayatta yaşça küçük karakterleri beğenebiliyorlar. emir'iydi, kerem bursin'iydi uzayıp gider.

-şimdi önceden vardı da ben mi farketmemiştim, yoksa artık kadınlar olgun istemiyor mu??

-bunun oluşmasında erkek tarafındaki milf algısının gelişmesi etkili mi? erkekler de olgun kızlardan hoşlanıyor nitekim. ayrıca etrafımda büyük kız, küçük erkek çiftleri olmaya başladı birkaç yıldır.

-ya da bunun oluşmasında ne etkili oldu? yine dizi, filmlerde örneği mi vardı da artık normalleşti bu durum?

ha bence bir sakıncası yok, sadece merak ettim, arkadaşlarıma da soramam, onlar da bu bataklığa saplandılar:p

 
Yanindaki kadini tasiyabilmen onemli yoksa yasin hic bi onemi yok bana gore
Zaman zaman benden 7yas da
10yas da buyuk kadinlar oldu yani hayatimda sadece uzun sureli olmuyor o kadar
  • jackies  (20.09.13 11:47:37) 
bence o olay pınar altuğ - yağmur atacan dan sonra ortaya çıktı.

ben destekliyorum. bence erkekler artık olgun kadınlardan hoşlanıyolar. ama hala belli bi kesim sübyancı takılıyo. onları da es geçmeyelim. kendisinden 7 yaş küçük kızla evlenecek tanıdığım var, her gördüğümde kıza acıyorum. bence daha görmesi/yaşaması gereken bir sürü zamanı vardı
  • esek sipasi  (20.09.13 11:51:46) 
Ben anlam veremiyorum. Sanırım eskiden genellikle erkeklerde görülen bu "benden yaşça küçük olsun da randımanı iyi olsun, beni güzel tatmin etsin" kafasının kadınlarda vuku bulmuş hali... E tabi toplum baskısının azalması, kadınların nispeten özgürleşmesi filan da etkili oldu.


  • pandispanya  (20.09.13 11:52:16) 
Kendinden genç erkekler daha kırılgan -höt zöt ayılardan olmayan yani- kibar, düşünceli ve bakımlı tipler. Büyük adamlar saldı ve abi, amca moduna girdiler. Garip garip giyinmeye başladılar genç görünücem diye. Genç olanda bu kasıntı haller yok haliyle.

Bu durumu normalleştiren yıllarca magazinde gördüğümüz evli tipler olabilir, aile falan oldular mutlu tablo çiziyolar falan. Muhtemelen bu durum normalleştirdi algıyı.

Söylediğin ikisi de benden küçük değil, biri yaşıtım biri benden 3 yaş büyük, birini beğenmiyorum karakter durumlarından ama mesela herkesin ayılıp bayıldığı 93lü bi dizi karakteri var benden 3 yaş küçük ve çok cılız onu beğenmiyorum. Belki de ilk başta dediğim dış görünüş olayı ağır basıyodur. Söylediğin iki adam da iri, gelse yaşını 3 yaş büyütüp söyleseler sorgulamam inanırım.
  • gupon  (20.09.13 11:53:40) 
bence yeni bir sey degil ya, hep vardi da belki eskiden biraz daha gizli kaliyordur. ayrica 20'li yaslardayken 30'lu yaslarda bir kadinla iliski yasamak cidden guzel oluyor.


  • sendelemeden  (20.09.13 11:54:47) 
Toplum baskısı azaldimi +pandispanya bence daha cok artti gibi ama kimse tinlamiyor
Gecen gun mekanda genç bi erkek olgun bi kadın karsi masa mizda yemek yiyorlar yan masamizdakilerde onlara bakip kesin jigolo dur falan diyor du yani

  • jackies  (20.09.13 11:56:07) 
Şimdi birazdan buraya gelip, "kadın asıl olgunlaşınca güzel", "şarap gibi kadın" tarzı geyiklerle ekmek yemeye kasacak yalakalar türeyecek.

Aha, sebep de o zaten. 30+ kadınların duymak istediği yalanlar var. 25- yokluk çeken erkekler de bu konuda kendilerine yardımcı oluyor. Kadın arada çocuğu kandırabilirse de, kırk yılda bir evliliğe kadar gidiyor.
  • arnold schwarzeneger  (20.09.13 11:56:37) 
eskiden ömürlük evlilik dönemiydi. mecburen erkek büyük olacaktı ki ileride (misal 35 yaşında erkek, 45 yaşında kadın gibi) uyumsuz bir çifte dönüşmesin. şimdi ömürlükten ziyade insanlar bulundukları zamanı iyi geçirmeye bakıyorlar. bu da doğal olarak o anki arzularını gerçekleştirmeye yönelik hareketlerini kısıtlamamaya yol açıyor. (ki bu iyi bir şey)


  • nereye bu gidis  (20.09.13 11:59:21) 
@jackies, elbette böyle durumlar da çıkıyordur ama sanırım 20 sene öncesiyle kesinlikle kıyas kabul etmez. 20 sene önce o çift o şekilde dışarı çıkıp yemek bile yiyemezdi zaten bence.


  • pandispanya  (20.09.13 12:04:22) 
şimdi, tvlerdeki adamlarla kıyaslama yapmak bence olmamış. emir falan benim tipim değil, bana kız gibi geliyor ama emir kadar çocuğu olan komşularımız bu adamı çok beğeniyorlar. burdaki beğeninin sebebi emirin güzelliği. hatırlarsanız amerika'da da aynıları edward ve jacop karakterlerindeki oyuncular için olmuştu. aynı şey bir kadının bir kadını beğenmesinden farksız gibi geliyor bana.

kadınlar olgun istiyor ama karakeri olgun erkekleri bence. (özellikle tip olarak olgun duran erkekleri beğenenleri ayrı tutuyorum)

ilişkiye gelince, bence belli bir yaşa kadar nasıl erkekler biraz büyük olunca normal karşılıyorsak kadınların da biraz büyük olması normal. normaldi de zaten. 55 yaşında bi teyze var tanıdık, eşi 50 yaşında. bunlar 30 sene önce böyle evlenebilmişse o zaman da bi sorun yoktu. bu yaş sorunu bence kesimden kesime değişmiş o zaman da. eğitimli kesim diyebileceğimiz kesim bu konuda rahatken kalan kısım kadın küçük olmalı mantığında kalmış.

kendime yakın kuşaktan da kendinden yaşça küçük erkekle evlenen kadınlar gördüm ama bunlar 1-4 yaş arası gibi bence çok da fark etmeyecek yaşlardı. bir de kadın 23 adam 19 gibi 1 yaşın bile çok etkileyeceği dönemlerde değildi hiçbiri.

ben de belli bir yaştan sonra +4 ve -4 yaşın çok fark edeceğini düşünmüyorum her iki cins için de. ama şu an 25 yaşındayım, kalkıp da 21 yaşında biriyle ilişki yaşamam yaşamayı bırak kardeşim o yaşta olduğu için bana çok garip gelir.
  • april12th  (20.09.13 12:54:04) 
demi moore oncusu oldu sanirim..


  • machine head  (20.09.13 13:45:16) 
çok kırsal bir aileden geliyorum en büyük amcamın eşi kendisinden 4-5 yaş büyük.
yani bizim gibi (başlık parasıyla filan) evlenen ailelerde bile 50 sene önce olabiliyormuş. Dindar kesim de buna illa olmaz demez diyene Hz. Hatice örneği verilir susar.
Ha tabi ki 15-16 yaşında kızlarla evlenmek isteyeni yine çıkar.
Öte yandan özellikle şehirli, okumuş kadınlar bence bu olgunun en büyük sebeplerinden biri; kadınların 30 yaşında bekar olması (30 yaşında bekar bir kadın olarak da yazıyorum ya bunu, aferin bana)
eskiden 25 yaşın üstünde belki çerkezler filan hariç bekar kadın mı kalıyormuş??
şimdikiler 30-35 bekar, eğitimli, paralı e ne yapsın evli erkeklerle mi takılsın? 30 yaşında ve "uu bu kesin evde kaldım diye üstüme atlayar benim şimdi" denyoluğu yapan ego bin beş yüz, görgüsüzlük diz boyu akranlarıyla mı takılsın. Belki kadın da illa evlenecem demiyor, belki erkeğin yaşı küçük ama kafası olgun uyuşuyorlar bir şekilde. oluyor. Normalleşti diyemem benim bildiklerimde bir tedirginlik var (kadın küçük erkek büyük göstermiyorsa)
  • niye ama  (20.09.13 14:16:44) 
birincisi artık ufak erkekler eskinin ufakları gibi görünmüyor baya kocaman adam gibi görünüyor. adama bakıyorsun en az 28 dersin çıkıyor sana 93lü. bunun bir etkisi var o kesin. yeni nesiller bomba gibi geliyor. yaş algısı surattan fizikten belli olmuyor.

ikincisi, eskiden kadınlar bu kadar özgürlüğü söz hakkı olan canlılar değildi gerçi ironiktir hala bir haltta çok da özgür sayılmayız ama en azından cesaret eden kadınların ve bundan gaz alan kadınların sayısı daha çok. kadın yanında güçlü bir erkek olmasa da baya baya kendi başına yardırıp gidebiliyor. bu yüzden erkeğin gücüyle doğru orantılı bir hayat standartı olmuyor. büyük erkek, güçlü erkek isteği oralardan azalıyor olabilir.

üçüncüsü, kerem bürsindi emirdi bunlar yaşlarını yansıtan erkekler değil türkiye içerisinde. hadi bürsin 87liymiş de emir sanırım ufaktı 90larda bir yerlerde. ama bunlar vücut çalışmış kalıplı insanlar. türkiyede bu yaşta böyle erkeklerin sayısı çok düşük. gören de beğeniyor haliyle. kimisi oğlu gibi beğeniyor, kimisi vay iyiymiş diyor. ama şu kabak gibi ortada ki fiziksel olarak bu adamlar tam bir güç timsali. kadın da bunlara bakıyor, erkekler nasıl göğüsten kalçadan kadının göya üremeye yönelik kabiliyetini hesaba katarak etkileniyorsa kadın da güç kavramını böyle görebiliyor olabilir.

dördüncüsü, ben olgun erkek isterim. ama olgunluk yaşla olmuyor bazen. karakterle alakalı. bi bakarsın senden büyük adam laylay yaşarken senden 1-2 yaş küçük adam adamın dibidir.

belli bir yaştan sonra yaşların kaybolan değerler olduğunu düşünüyorum. o noktada artık sadece karakter ve neysen o önemli.
  • kirazıseviyorum  (20.09.13 18:39:17) 
genç erkekler daha aptal oluyordur, kandırması kolay oluyordur.


  • midesiz  (20.09.13 20:26:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.