[]

apartman bahçesinde bulunan yavru şahin veya doğan

(bir günlüğüne üstte durabilir mi lütfen?)
bugün eniştem bahçede yavru bir kuş bulmuş daha uçamayan, büyük ihtimalle şahin veya doğan yavrusu olduğunu düşünüyoruz. etrafında bir sürü kedi toplanmış, eniştem de kıyamayıp eve almış ve tanıdık veterineri aramış. adam da biz sadece evcil hayvanlara bakıyoruz ona yapabileceğimiz bir şey yok, bahçeye salın doğanın kanunu ölmesi falan demiş. bir de isterseniz istanbul üniversitesi veterinerlik fakültesine götürebilirsiniz orda alırlar demiş. ama az önce kutusunu açıp baktım sanki hayvancağız kusmuş biraz :s ne verilir yemesi için onu da bilmiyorum aç aç duruyor ya. kutusunu açtığımda zaten çok korkuyor, hızlı hızlı nefes alıyor. çok içime oturdu gece gece moralim bozuldu.
şimdi ben bu hayvanı yarın ist.üni ye götüreyim mi alırlar mı? yoksa bakırköyde oturuyorum burda bir sürü veteriner var, sabah ilk iş başka bir veterinere mi götüreyim? bakarlar mı ne diyorsunuz?


 
Solucan börtü böcek, minik et parçaları vs yer diye düşünüyorum


  • nedensizce  (19.09.13 03:19:38) 
resimden kafası nerede, ayağı nerede anlayamadım.
dediğiniz gibi yavruysa, kedi-köpek mamasını püre haline getirip biraz ıslatıp şırıngayla kuşun ağzına sokmak suretiyle karnını doyurabilirsin.
iü veterinerlik alır, hatta barınaklara da götürebilirsiniz onlar da ilgileniyorlar.
  • leadzeppelin  (19.09.13 03:34:52) 
kafası sağ üstte, hatta kutunun sağ üst tarafında lekeler var kusmuk sandığım.
evde şuan kedi maması yok galiba, olsa da şırıngayla veremem sanırım çünkü eniştem kuşu eline aldığında pençelerini sağlam geçirmiş. korkuyorum ben de tutmaya.
iü veterinerlik alırsa sabah ona götüreyim o zaman, teşekkürler :)
  • a gun and a pack of sandwiches and nothing  (19.09.13 03:51:17) 
resmi bir yere götürün, yasalarla uğraşmayın sonra evde bakımı yasak bu kuşların sanırım.


  • cedex  (19.09.13 08:38:12) 
birkaç yıl önce ayağımızın dibine pat diye düşen kuşa benzettim. veteriner etçil bir gece kuşu, şu an göçüyorlar, susuz, yemeksiz kalmıştır demişti. gündüz vakti kapalı bir yerde su, et parçaları filan verin. hava kararınca da kapısını ya da kutusunu açın. kendi kendine uçar sanırım.


  • inawen  (19.09.13 13:40:26) 
tavsiyeleriniz için çok teşekkürler, sabah veterinere götürmek için kutusunu açtım yaşıyor mu diye ama ölmüş malesef..


  • a gun and a pack of sandwiches and nothing  (19.09.13 16:07:52) 
kuş sanki iri bir ebabil'e benziyor ama tam göremediğimden bir şey diyemiyorum.
burada arayanlara lazım olur diye yazayım, ticari değeri olmayan canlılara türkiye'de bakabilecek insanlıkta çok az veteriner var, bunlardan birisi Ahmet Emre Kütükçü.
www.yabanhayatvet.org adresinden ulaşabilirsiniz, can taşıyan her türlü mahlukata bakıyor bildiğim kadarıyla.
  • rarebirdfinder  (19.09.13 16:23:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.