[]

ev - ev sahibi problemi

Selamlar. dün açmıştım bu soruyu ama yeterli cevap gelmeden altlara gitti.

bir ay once arkadasimla beraber bi ev tuttuk. depozitoyu verdik ve sozlesmeyi 1eylulden baslatip kiramizi da gonderdik.

ev yeniydi, henuz kombi takilmamis, iskani alinmamis ve boya ihtiyaci vardi.

arkadasim da ben de sehir disinda olacagimiz ve eylulun ikinci haftasindan once gelmeyecegimiz icin kendisine yirmi gunluk sure verdik. gerekli tedarigi yapip yasamaya uygun hale getirecekti.

tahmin ettiginiz gibi, oyle olmadi. ev kalinacak halde degil. iki tane kanepe var. ayrica evinin deposunda eski bi buzdolabi oldugunu kanepelerle beraber dolabi da hediye edecegini soyledi. fakat sonra onlar icin para istemis, para vermeyiz isterseniz esyalari alin deyince tamm kalsin o zaman demisti. bugün tlf'la konuştum. tamam söz verdiğimi biliyorum onları telafi edeceğim dedi size buzdolabı bulacağım dedi. en azından onları inkar etmiyor.

arkadasim bi kac kez gorustu ev sahibiyle, hadi yapalim isleri gibisnden fakat bugune kadar bi civi dahi takilmadi. bunu söylediğimde kendisine, bize hak veriyor ve zor durumda bıraktığının farkında. hastane işinden bahsetmişti daha önce. babası hasta imiş. onunla ve marketiyle ilgili problemlerinden bahsetmişti üskünkörü. bu sebeplerle evle ilgilenemediğini ve haftasonu içinde her şeyin hallolacağını söyledi.

kendisi yirmi gunluk surede bize guven vermis olsaydi kendisine anlayisli davranirdik ama simdi kendisine guveniyor da degiliz. yarın sabah beraber doğalgaza gidelim. siz 150 tl kadar verin ve önaboneliği başlatalım, ardından diğer şeyleri başlatalım dedi. önaboneliği yapması gereken o ama bize yıkmaya çalışıyor bunu. param gelecek yakın zamanda o zaman size öderim dedi.

onu haklı çıkarmaya çalışıyor da olsam geçen zaman içinde bir çivi dahi çakmadı. ev için depozito + kira verdiğimiz halde evin gerekleri için kullanmadı. şimdi evden çıkalım desek -ki eve yerleşmiş değiliz-, bu durumda depozitoyu ve kirayı vermek istemeyecektir -zaten parası olmadığını söylüyor. burada devam edelimden yanayım ben. ama yine de tavrm ne olmalı tam kestiremiyorum.

çok zengin biri değilim, öğrenciyim. onun yapması gereken önaboneliği ben ödemiş olacağım (geri almak sözüyle olsa da). ödemeyi yaparken aramızda bir kağıt imzalamayı teklif edeceğim.

 
gelmez o para, depozitoyu ve kiranızı geri alıp başka ev bulun. vermek istemezse de işin içine mahkeme girer falan diyin korkutun biraz. kolay gelsin.


  • prinkipodelisi  (18.09.13 16:18:16) 
düşündüğümüz şey evden ayrılmak. iş hukuki boyuta varırsa adam paraya ödemek zorunda zaten. fakat ondan parayı alana kadar ben yeni eve verecek parayı nasıl bulacağım? yine onlarla uğraşacağım öte yandan. o sebeple uzlaşmacı davranmak istiyorum.


  • dahinnotha  (18.09.13 16:55:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.