[]

Dere yatağında Bulduğum altın parçaları

merhaba,

doğa gezisine cıkmıstım, dereden yururken parlayan sarımsı maddelere rastladım.
O kadar yogunduki heyecanlandım. Altın parçalarından numune aldım.
Dere bölgesi MTA tarafından, (altın rezervleri nedeniyle) altın bölgesi ilan edilmiş durumda


1)aranızda sarraf varmı?

2)nasıl bir işlem yapabilirim?
3) Gramı ne kadar fiyata satabilirim (ham işlenmemiş olarak)
4)altınları yogun olarak çıkarabilmek için nasıl bir teknik donanıma ihtiyacım olabilir.?

 
Her seyden once yasal izninizin olmasi gerekiyor.


  • goddar  (16.09.13 23:25:35) 
4- başkalarına söylememen gerek öncelikle.


  • baldur  (16.09.13 23:25:47) 
baldur +1


  • GibsonRules  (16.09.13 23:26:26) 
deredeki altınları ayıklamak için yasal izne gerek yok! sadece makine teknolojisi kullanmak sanırım izine bağlı!


  • voyage  (16.09.13 23:29:54) 
biz bu hizmeti veriyoruz. yüzde 70lık ortaklıkla duyuru altıncılık


  • alzahraa  (16.09.13 23:36:12) 
Yasal izne falan gerek yok. Tabi makineyle falan sökmeye çalışmayacaksan. Kuyumcu bir tanıdığın vardır diye umuyorum. Kuyumcu bir tanıdığın varsa eğer (satışçı değil atölyeci) topraktan çıkardığını suda karıştır mümkün olduğunca çamuru çıkar ve tanıdığına ver ramatçıya gitsin. ramatçılar atölyelerde yere dökülen pislikleri toplayıp eriten kişilerdir. atölyelerde altın delinirken tozları yere dökülür, bunlar ramatlıkla toplanıp ramatçılara gönderilir, ocakta ateşe verildiğinde altın kirden ayrılır. o altını alsın sonra da altın çarşılarında bunun ticaretini yapan dükkanlar var. mesela kapalıçarşıda var. genelde referans vasıtasıyla yapıyorlar bu ticareti. orada o altın bozdurulur.


  • barkopasa  (16.09.13 23:37:32) 
1) sarraf olmasın o? kitapçılar altından diğer insanlar kadar anlar çünkü.
2) satabilirsin ama kuyumcular almaz. istanbul altın rafinerisine sorman lazım.
4) eski altın arayıcılarının yaptıklarından farklı olarak ilk önce o altının kaynağının bulunması, o bölgenin madencilik, çevre v.b. raporlarının hazırlanması, maden ruhsatının alınması, arazinin mülk sorunlarının çözülmesi gibi bir çok süreçten sonra modern kazı araçları gerekir. madenin cinsine göre exkavatörden pnömatik çekice kadar çok çeşitli araçlar yani. bir de konuya hakim jeolog ve maden mühendisi.
bunlarla uğraşama dersen bir elek, çizme v.b. ile dere kenarına gidip kum elemeye başlayabilirsin.
  • tururo  (16.09.13 23:37:35 ~ 23:38:56) 
bi anlık gaza gelmeyin.

pirit bulmuş da olabilirsiniz. xrd analizi yaptırabilirsiniz çok basit olarak bir üniversiteye gidip. icp, xrf, gdoes vb bir sürü analiz de cabasıdır da en kolay ve ucuz xrd de çıkar.

en.wikipedia.org
  • lejant  (16.09.13 23:44:12) 
güzel kardeşim hevesini kırmak gibi olmasın ama 2013 yılında dünyanın hiçbir yerinde altın denen nane sarı sarı çıkmıyor kaynağından, koca koca kaya kütlelerinden ayrıştırılarak gramlar çıkıyor. altın cevheri de zaten öyle kuyumcudaki gibi sarı sarı parlamıyor. google a sor istersen.


  • corona  (16.09.13 23:49:23) 
bazı kuyumcularda elde taşınabilir xrf cihazı da oluyor, sahte bilezik kolye künye vb. anlamak için taşıyorlar. kuyumcularda ya da elle taşınabilir xrf cihazı olan yerlerde baktırabilirsiniz.

örneğin, istanbul imes'teki kosgeb'de bu dediğim cihazdan var. madenin ne olduğunu söyler.
  • lejant  (16.09.13 23:49:41 ~ 23:51:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.