[]

bir türlü telefon alamadım!

2 senedir samsung e 1150 kullanıyorum, şu ana kadar kullandığım en teknolojik telefon ve çok da memnunum aslında. ama ufak ufak teknolojiyi yakalayıp tadını çıkarmaya başlayayım dedim bir kaç ay önce. lumia 520 güzel gözüktü, ucuzdu da. ama mp3 kısmında equalizer'ı falan olmayınca vazgeçtim. hadi 620'ye bakayım. aa xperia'lar da güzelmiş derken xperia z'ye kadar geldim ulan. şimdi benim için ideal fiyat 1000'den aşağı (misal lumia 720), fakat xperia sp'yi de çok beğendim, o da olabilir (1100-1200). telefondan beklediklerim:

1- ses kalitesi güzel olsun (kulaklıkla), mp3 player olarak da kullanacağım. o yüzden microSD girişi de olsun. olmuyorsa da en az 32 gb falan hafızası olsun.
2- şarjı uzun gitsin, tamam şimdiki e1150'min 3 haftalık performansına bir akıllı telefon ulaşamaz ama her gün zırt pırt şarj etmeyeyim, 2 gün götürsün mesela (öyle çok konuşmam, oyunum moyunum pek olmaz, ara sıra mail neyin bakarım haritadan oraya buraya bakarım kafama esince arada sırada fotoğraf çekerim)
3- samsung olmasın. tasarımları çok feci.
4- devlet meselesine çevirmesin her şeyi. kafamı yormasın. sıkıntısı otu boku az olsun. şimdi mevzudan uzağım diye mi bilmiyorum ama android falan araştırmaya başlayınca sürekli okuyorum yok şu romu yükledim ama önce root yaptım da bilmemne oldu oradan şöyle boost bilmemne derken kafam sikildi. wp'de böyle bir şey yok herhalde. kime sorsam android al ama almışken de üst düzey al, xperia z falan al diyor. bilemedim. androidde 850000 uygulama var diye övüyor bütün satıcılar bilmemneler de kullanacağım benim taş çatlasa 10-15 uygulama. facebook, weather, maps, hipstamatic oggl, bir iki de oyun (dredd vs zombies güzele benziyor mesela hahahah) falan işte o kadar.

o yüzden, fanboyluk yapmadan tavsiye ve görüşlerinizi bekliyorum, şimdilik lumia 720 ile xperia sp arasında kalmış durumdayım en çok, teşekkür ederim şimdiden.

 
1000 liraya kadar çıkabiliyosan ikinci el lumia 920 al hacım. lumia 920 kullanıyorum ama fanboy değilim. ios ve android kullandıktan sonra karar verdim wp almaya. pişman değilim, yine olsa yine alırım. o dediğin uygulamaların hepsi var mesela, 2139571934124 tane yok ama yetecek kadar uygulama var.

ayrıca akıllı telefon alacaksan şarjı uzun gitsin düşüncesini unut. telefon değil priz yanından lobi alıyosun unutma.
  • trajikomix  (16.09.13 20:34:01) 
abi şimdi şarj olayında mesela 720 gsmarena'nın ölçümlerinde 60 saat çıkartmış, 920 ise 44'te kalmış. bir de 920'nin microSD şeysi yok. bunları göz ardı edip ikinci ele yöneltecek bir artısını da bulamadım 920'nin. daha çok wp endişesi var zaten kafamda, yoksa tasarım vb. olarak lumialar süper.


  • thejester  (16.09.13 20:52:40) 
1. pureview kamera
2. 32 gb hafıza
3. daha iyi ekran
4. 1gb ram (ki android gibi değil wp8, oyunu yükleyebilmen için ram desteklemesi lazım. 512mb ram ile her oyunu yükleyemezsin yani)

bunlar şuan aklıma gelen artıları :) wp8 çok daha rahat diğer platformlara göre. en azından bana öyle geliyor. android gibi 3 ay sonunda mesajları açarken bekleme fln yapmıyor.
  • trajikomix  (16.09.13 20:58:20) 
lg galaxy nexus 4'ü tavsiye ederim. fiyatı 1199'du 1099'a düşmüş. micro sd girişi yok, 32 gb'lığı yok. iphone gibi dışardan sim card harici bir şey almıyor. tasarımı bence çok iyi. pure android kullanıyor. üstünde lg'nin rom'u yok. direkt google'dan güncellemeleri ilk alan telefon. akıcılığı android telefonların en üst düzeyinde.


  • Huan8  (17.09.13 13:50:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.