[]

Toplu tasima araclarinda tacize ugruyormusunuz?

Bu soru tabiiki sadece kadinlara.

Evetse;
Ne kadar sıklıkta başınıza geliyor?
Tacizciler yaslimi gencmi?
Nasil taciz ediyorlar?
Bu durumda ne yapiyorsunuz?
Hangi sehirde oturuyorsunuz?

Cevremde bir kac kizdan bunu yasadiklarini ve sanki cok siradan bir olaymis gibi anlattiklarini duydum.

Bununla ilgili kanun ne diyor, nasil bir ceza veriyor, boyle bir durumda ne yapilmasi lazim gibi konulari arastirip buradan tekrar bilgilendiricem sizi.

 
ben erkeğim, beni de kızlar taciz ediyor haftada en az 2-3 kez başıma geliyor. ama anlatsan kimi inandıracaksın? veya nasıl cezalandıracaksın?


  • ramos bien  (16.09.13 00:56:11) 
çok uğradım. şeyini elimin üstüne koyandan beni oturduğum küçücük kalana kadar sıkıştıranına, erekte olmuş şeyini gözüme sokanından okşayanına, mıncıklayanına; kısacası neredeyse her türlüsüne denk geldim. tek bir şehir değil, farklı farklı şehirlerde oldu bunlar. ses çıkaramıyorum ben genelde, ama artık daha güçlüyüm.


  • devilred  (16.09.13 01:01:39) 
Toplu taşıma araçları, konserler, kalabalık merdivenler, sıraya girilmesi gereken yerler, ıssız sokaklar, havuz-deniz ortamı ilk aklıma gelenler.

sözlü tacizlere malesef alıştığım için şahsen duymamazlıktan gelip geçiyorum.

yaşlılar ve gençler eşit bence. hiç beklemediğin kelli felli yaşlı tipler en çirkefleri olabiliyor.

saçlara dokunma, sürtünme, elle avuçlama ve yazamayacağım kadar çok tacizle karşılaştım. hiçbirinde sesimi çıkaramıyorum ne yazık ki. sanki söylesem ben rezil olacakmışım suçlu benmişim gibi geliyor. tüm cesaretim kırılıyor, ağlamaklı oluyorum hemen. benim gibi sesini çıkaramayan olduğu gibi tam tersi bağırıp çağırıp rezil eden arkadaşlarım da var.
  • sadecece  (16.09.13 01:03:28) 
@devilred sen nerelerde gezdin ya? elini üstüne koyanlar, gözüne sokanlar falan vardı da kimse görüp bişey demedi mi?


  • ramos bien  (16.09.13 01:05:42) 
Kanunda keser sapi gibi birseyke seni durtmesi gerekiyor taciz sayilabilmesi icin ayrica sahit gostermen gerekiyor yada kamera kaydi


  • jackies  (16.09.13 01:07:31) 
Beyler gotunuz basiniz oynamasin :D erkekler daha cok magruz kaliyorlar demek.Ben hic ugramadim ama.


  • lord  (16.09.13 01:17:50) 
erkeğim, genellikle kadınları taciz edenleri farkedemiyoruz. tırsmayıp sesinizi çıkarın ki meydan dayağı atılsın.
çocuklara tecavüz edenler serbest bırakılıyor. hukuk, kanun beklemeyin

kadınla sırtsırta durup götünü dayayarak taciz eden erkeği bile duydum.
  • buhebu  (16.09.13 01:20:27 ~ 01:26:33) 
@ramos bien

sen de haklısın. çünkü tacizciler bunu herkesin gözü önünde yaparlar. çünkü gizlemek için hiçbir çaba göstermezler. çünkü kadın bunu istemiştir falan filan. hay bu kafaya...
  • devilred  (16.09.13 01:22:32) 
Cok oluyor. Bir keresinde elimi tutmaya bile calisan oldu. Direkt otobusten inmistim. Genelde orta yasli erkekler yapiyor bunu. Sahsen ben gencine rastlamadim.

Bi de bazen oyle bi oluyor ki arkanda mesela acaba yanlislikla mi yapiyor yoksa bilerek mi emin olamiyorsun rahatsiz oldugunu tavirlarinla belli etmeye calisiyorsun ama umursamiyor. Sonra yer degistirmek zorunda kaliyorsun. Bazen farkeden insanlar sana yer veriiyor gec kizim otur sen diye.

Ve bunu bazen anlatamiyorsun tacize ugrasan da bi sekilde seni suclu yapabiliyor insanlar.
  • takilagimacanim  (16.09.13 01:30:48) 
yanlış anlarlar düşüncesi tepkisiz bırakıyor kadınları sanırım


  • buhebu  (16.09.13 01:39:30) 
bir arkadaşım yine elleme tarzı bi tacize uğradığında yakasında taşıdığı iğneyi adamın eline saplayıp bağırmaya başladığını anlatmıştı. adamı yaka paça trenden atmışlar falan. bence de sessiz kalmayın. haklısınız ve insanlar size destek olacaktır, o şerefsiz de dersini almış olur belki bi daha yapmaz.


  • alen  (16.09.13 01:40:39 ~ 01:41:01) 
Çok fazla uğramıyorum. Ama neden uğramıyorum? Çünkü tacize uğrayabilirim diye o kadar gerginim ki resmen korkunçlu kadın gibi takılıyorum, muhtemelen öküzler cesaret edemiyor.

En son 3 ay önce uğradım. Evet, unutmadım.
  • buff  (16.09.13 01:43:54) 
benim çok feci bir taciz hikayem var ancak bu soru kapsamına girmediğinden onu geçiyorum.
doğru dürüst toplu taşıma kullandığım yok. tanımadığım birinden -türkiyede- çok da öyle unutulmaz bi taciz yaşamadım. ama tabi ki türkiyede büyüyen her kız elle/sözle taciz edilmiştir 1-2 derken alışır ve ne yapacağını bilir. --ya da bende öyle oldu en azından.
ben sokakta tacizi almanyada sabah erken vakitte evimin olduğu sokakta yaşadım.
kar maskeli simsiyah giyinmiş zebellah gibi bir öküz arkamdan gelip elle taciz etmişti. arkamda nefesini zaten hissetim popomda elini hisseder hissetmez dönüp vurdum (evet ben 1.65 filanım ve 50 kilo var-yoktum) bağırdım küfrettim -almanca tabi- neresine denk getirirsem tekmeledim. amacım kar maskesi çıksın yüzünü göreyimdi tabi ama herif benden en az 30 santim uzundu ve ayı gibiydi yapamadım. bir sürü insan gördü bu olay duyuldu ben bi süre eve yalnız gidemedim, sonra aynı sokakta birisi öldü...olaylar olaylar.
  • niye ama  (16.09.13 02:19:19 ~ 02:20:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.