[]

20'lik dis

2 gundur sag cenemdeki 20'lik biraz cikmis durumda ancak agri yapmaya basladi, apse oldugunu sanmiyorum cunku ates vs. yok sadece dis eti biraz sis ve oynatirken agri yapiyor. en kisa zamanda cektirmeyi dusunuyorum ancak operasyondan sonra agri durumu ne kadar surer? yeme ve icme sikintisi nedir? bu durumda hemen cektirebilir miyim (apse yok ise) yoksa beklemem mi lazim?




 
ben de yıllar önce aynı sorunu yaşamıştım. sonra onu konuşarak ikna ettim. gerçi benim 20'lik çok mülayim çıktı. şimdilerde hiç sesi soluğu çıkmıyor. tıbbi müdahale de bir başka yol tabii.


  • vb  (11.09.13 15:52:10) 
bende de ateş yoktu ama dişçi apse var diyip antibiyotik verdi. antibiyotiği kullanıp apseyi halletmeden neşteri vurmak sakıncalı diyor. sonuçta enfeksiyon kana karıştı mı al başına belayı:) operasyon evet cerrahi operasyon ama normal diş çekiminden farkı olmuyor demişti.


  • vizdilva  (11.09.13 15:53:24) 
bi ay kadar önce yaptırdım aynı operasyonu agri aci hissetmiyosun pek
ama tavsiyem erkek bi dişçiye gitmen benim dişimi bi bayanin çekme ihtimali yoktu mesela o derece asıldı adam.
eğer kökler fln yamuk degilse yarıp alıp dikmesi max 25-30 dk sürer
ilk gün biraz sıkıntılı kanama rahatsiz etti beni
onun dışında sıvı ağırlıklı besleniyosun bu kadar

ablam benden 1-2 gün önce aldırdı onunki operasyon degildi eğer seninkide yarılmadan çekilebilcek durumdaysa ablam 10dk sürdü dedi
  • berginyonbaenre  (11.09.13 16:26:30) 
Ben yıllar önce zaman aralıklı olarak dördünü de aldırdım. 20'lik diş çok nalet bir şey. Şimdi dursa bile sonra ciddi problem çıkarabilir. Zamanın varsa hallet. Tam süresini hatırlamıyorum ancak uyarılara uyup dikkat edersen çabuk iyileşiyor.

İmkanın varsa özel bir muayenehane'de ol operasyonu. Ben ilkini diş hastanesinde aldırmıştım. Çok yoğundu ve doktorda çok sabırsızdı. Operasyon sırasında çektiklerimin yanın çeneme hasar vermesi de cabası. Kaç yıl oldu esnerken filan çenem takılıyor. Tabi birde komple almak yerine parçalayıp alırken diş parçası nefes boruma kaçtı.

Diğer üçünü özel bir muayenehane'de oldum son derece memnun kaldım. Tabi iyi biri olmalı.
İstersen İzmir için doktor tavsiyesi verebilirim
  • iorveth  (11.09.13 16:32:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.