[]

Başvurduğum işten görüşmeye davet edildim ne yapayım?

Selam gençlik, daha önce de iş arıyorum falan gibi başlıklar açmıştım. şimdi görüşmeye çağırıldım.. bu gün akşamüzeri bekliyorlar, bir sanayi bölgesinde, analist olarak aradıkları için başvurmuştum.

gece uykumu da alamadım, çok stres oldum. ne giyeyim, ne konuşayım? bana tavsiyeleriniz ne? italyan kesim takımım var onu giysem saçma mı olur mesela? neler konusmalıyım?


 
ilk traş ol traş önemli, bence takım giyme casual gitmekte fayda var.

edit:uzunuzunbilgi'nin dediklerine de katılıyorum.
  • lord  (11.09.13 10:01:15 ~ 10:25:38) 
causal ne oluyor? :S


  • sahipsiz  (11.09.13 10:01:36) 
keten, kanvas tarzı pantolon, ona uygun bi gömlek. istersen sade blazer bi ceket. spor olmayan ama klasik de olmayan ayakkabı. yani salaş değil, çok da klasik değil, rahat ve şık kıyafetler=casual.


  • prinkipodelisi  (11.09.13 10:10:15) 
bölgesel çapta çok etkin,türkiye'de etkin bir iş adamının bir seminerine katılmıştım.laf arasındaki tavsiyelerine göre ;
1. tıraşlı ol,temiz düzgün giyimli ol.
2. odaya girdiğinde izin almadan direkt koltuğa geçme,önce müsaade iste.
3. konuşurken direkt maaşım ne gibi sorulardan kaçın.maaşa dair soru sorma.

(şimdiki gençler odadan giriyor evinde sanıyor kendini hemen geçiyor koltuğa.adını soyadını sorar sormaz maaşı soruyor.maaş soranı direkt eliyorum demişti.)
  • uzunuzunilgi  (11.09.13 10:11:34) 
causal tarz kıyafetim yok ama benim :(


  • sahipsiz  (11.09.13 10:23:03) 
İtalyan kesimin nasıl olduğunu bilmiyorum ama takım giymek iyidir.


  • puc  (11.09.13 10:28:44) 
ne konuşayım? ne diyeyim, ne sorarlar? tırstım yahu stres oldum :)


  • sahipsiz  (11.09.13 10:35:54) 
Rahat olmaya çalış. Takım giyebilirsin tabi. Şurayı da bir oku istersen. İyi Şanslar. cemkafadar.wordpress.com


  • old possum  (11.09.13 10:40:18) 
traş herkesin dediği gibi önemli. saçın başın da düzgün olsun. kravat takma bence ama sana kalmış. sordukları sorulara cevap verirken elini kolunu çok oynatma. daha önceki işyerlerin ile ilgili olumsuz konuşma mesela.


  • kafa koparan manyak  (11.09.13 11:06:58) 
kurumsal firma ise takım iyi olur.
öncelikle stres olmanız normal. stres olmasaydınız anormaldi...
yani sadece siz stres olmuyorsunuz, iş görüşmesine giden tecrübesiz herkes çok stres olur. bu dezavantaj değil.
  • ne nicki be  (11.09.13 11:07:22) 
iş tecrübem yok, yani vardı da 6 yıl önceydi araya okul girdi. önyazıda sektörel tecrübem olmadığını belirtmiştim. şirket a.ş. ve sanırım kurumsal, çünkü ntv de falan da haberi yapılmış bir şirket. tam takım mı giyineyim, burası izmir çok sıcak. ceket almasam olmaz mı? kıravat şart mı :S


  • sahipsiz  (11.09.13 11:15:31) 
olabildiğince rahat davranmaya bak. stres olup kendini kasarsan kafadan elenirsin.


  • dust in the wind  (11.09.13 11:58:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.