[]

Taksi İşini Nasıl Hallediyorsunuz? (İstanbul)

Gerek insanın katil potansiyelini arttıran taksiciler gerekse hiç bitmeyen benzin zamlarından sonra korsan taksi olayını düşünmeye başladım.
Siz napıyorsunuz? Nasıl çözüyorsunuz?
Dünyanın parasını veriyorum yaa, düşününce en güzelinden araba alırdım bir senede..Normalde toplu taşımayı özellikle tercih eden biriyim, arabam yok, ama geceleri falan eve dönerken çok lazım oluyor.
Tanıdık taksi durağı mı kullanıyorsunuz, korsan taksi mi? Napıcam ben?

Teşekkürler.

EDİT: Evet, ek giderler sebebiyle araba almak gibi niyetim yok. Güvenilir korsan taksi/taksici arıyorum daha ne kadar açık yazayım :)

 
İşe servisle gidip geliyorum eğer kısa bir işim varsa tek gideceksem toplu taşıma ile gidiyorum(otopark sıkıntısı), uzak yere gideceksem arabamla gidiyorum, Taksi olayını akşam geç olduğunda dışarda kalmışsak ve araç bulamıyorsak, çok yorgun olduğumuzda kısa mesafelerde kullanıyoruz özellikle tercih etmiyoruz.

Bizim için son tercih yani taksi.
  • basond  (10.09.13 17:29:43) 
bizim içinde en son tercih taksi.


  • lord  (10.09.13 17:34:08) 
olabildiğince aynı taksiyle seyahat edeceksin. telefonunu falan iste adamın, abi bana çok taksi lazım oluyor seni çağırırım de.

birkaç defa bindikten sonra açarsın. evden iş 20tl tutuyorsa, abi hep çağırıyorum 15 çek şu yolu, 10 çek şu yolu falan dersin.

yani başka bir deyişle: türkiye'de araba almak enayiliktir. arabanın gerçek fiyatının 2.5 katını ödersin, vergi ödersin, benzin öndersin. üstüne bir de gece dışarı çıktın mı zaten arabayla dönemezsin, alkollü araba kullanmak yasak. onun yerine bir taksiyle anlaşıp hep onunla seyahat edersen emin ol arabadan daha az masraflı olur

(şuan araba alsan, sana senelik maliyeti 1000 liradan aşağı olmayacak. taksidi, sigortası, benzini derken. muhtemelen araba yerine sırf taksiyle seyahat etsen bu paranın yarısını bile ödemeyeceksin)
  • kamera motor  (10.09.13 17:34:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.