[]

sigorta işleri

Yaklaşık 2.5 aydır çalışıyorum. Sigorta yapıldı demişlerdi ama esgk'dan bakınca göremiyodum belki 1 ay sonra görünür diye diye bugüne geldik. Bugün hastaneye gittim sağlık güvenceniz yok dediler, bakılamadım ücretsiz. İşyerine gelince söyledim bu durumu, muhasebe Ankara'daymış aradılar falan, 19 ağustos'ta giriş yapılmış dediler. Şimdi benim hastaneye gidip sağlık güvencesiyle bakılabilmem için 1 ay mı geçmesi gerekiyor sigorta giriş tarihinin üzerinden? Yoksa 2 3 ay mı? Ne zaman görürüm netten bakınca?




 
2,5 ay çalışmışsın, 19 ağustos'ta girişini yapmışlarsa bir sıkıntı var. 5510 sayılı yasaya göre, sigortalı işe giriş bildirgelerinin Sosyal Güvenlik Kurumu'na en geç sigortalının çalışmaya başladığı tarihin bir gün öncesinde verilmesi gerekiyor. yani senin 2,5 aydır sigortalı olman gerekiyordu.

19 ağustos'ta verilmiş ve sorun yapmayacağınızı düşünelim bu 2 ayı. Eylül ayının sonuna doğru tekrar bakarsanız sistemde işe giriş tarihinizi ve yatırılan prim tutarını görmeniz gerekir.
  • [silinmiş]  (06.09.13 16:16:26) 
seni kandırıyolar. Sigorta açılışı esgk da ertesi ay en geç 15i ne kadar görünür. Görünmüyorsa yapmamışlardır.


  • superjax  (06.09.13 16:48:57) 
superjax haklı


  • jack n brooks  (06.09.13 16:57:45) 
gördüm şu an.


  • elloweeth  (06.09.13 17:24:51) 
benim bildiğim sağlık güvencesinden yararlanmak için, son 1 yıl içinde 90 prim gününün ödenmiş olması gerekiyor.


  • guro1907  (06.09.13 21:46:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.