[]

bel fıtığı - damacana su

bir arkadaşımda bel fıtığı olduğu ortaya çıktı. zaten yeterince zor olan hayatı, doktorun koyduğu kısıtlamalarla iyice zora girdi. belli kilonun üzerindeki şeyleri kesinlikle kaldırmaması gerek.

19 litrelik damacana suları bilirsiniz, bunu kapıdan mutfağa 10 metre boyunca taşıyabilecek bir çözüm arıyoruz. mesela ben baştan, hani eski elektrikli süpürgelerin altına konan yuvarlak tekerlekli şeyden düşündüm, ama bir kapının hafif yüksek bir eşiği var. aklıma dandik bi kaykay almak geliyor, hani en azından kaydırarak mutfağa çekilebilir, eşiklerde falan da hafif üzerine basınca ön tekerleri kalkar. başka ne olabilir?


 
yere yatırıp yuvarlasın?


  • knight of cydonia  (06.09.13 09:33:09) 
ya o zaman da varış noktasında kaldırmak dikeltmek var ya işte onu..


  • hope ender  (06.09.13 09:35:05) 
kapının kenarina koysun.

kapida daha küçük siselere koysun
  • ceycey e  (06.09.13 10:16:52) 
damacanayı getiren sucuya rica edilebilir kapıya değil de mutfağa bırakması. adam en fazla 10 metre fazla yürüyecek.


  • kibritsuyu  (06.09.13 10:38:26) 
Altı tekerlekli üzerine damacana su konulan şeyler var, ama nerede satıldığını bilmiyorum, bir araşatırın isterseniz.


  • hair freak  (06.09.13 10:50:47) 
ceycey e +1 olmakla birlikte illa içeride olsun deniyorsa yuvarlama en pratik ve tehlikesiz çözüm. dikey konuma getirirken de yere çömelecek, veya oturacak dizlerinin üzerine, sadece kolları ile kaldıracak.

bazilika'nın bahsettiği aparatı kullanarak kaldırmak istenildiğinde tehlikeli olabilir, bel fıtığının olduğu yere ve ciddiyetine bağlı olarak. bir kaç hafta önce sucuda gördüm, ne güzel bir şeymiş dedim, eleman al senin olsun dedi. ama benim su kapının kenarında olduğu için hiç kullanmadım.

bende de bel fıtığı var.
  • puc  (06.09.13 10:51:34) 
  • hair freak  (06.09.13 10:52:22) 
yatırsın getirsin, dikeltmesi çok zor değil ya, dikeltirken belinden değil de diğer eliyle duvardan destek alsın. eğer tam tutunamıyorsa damacanayı dikeltmesi gereken yerdeki duvara bi tutamaç montelerseniz baya kolaylaşır işi.


  • yakuza123  (06.09.13 10:55:24) 
sucudan rica etsin suyu içeri bıraksınlar.
birde şu haltercilerin kullandığı tarzda kemerler var. beli oldukça destekliyorlar. birde yatık şişeyi yerden dikkatlice dikeltmek fazla problem yaratmaz

  • iorveth  (06.09.13 11:25:18) 
bira fıçısı gibi komple yatırıp yuvarlamaya da gerek yok. bir elinizle ağzından tutarak 45 derece yatırıp köşesi üstünde yuzarlaya yuvarlaya da götürebilirsiniz. veya yerde halı falan yoksa tekmeyle itekleye itekleye de götürebilirsiniz. ama işte eşik var diyorsunuzi o yuvarlamaya da iteklemeye de engel olur.

en mantıklısı dediğim gibi sucudan içeri bırakmasını rica etmek.
  • kibritsuyu  (06.09.13 12:18:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.