[]

benzinli arabada ön ısıtma ışığı yandı/söndü

merhaba duyurucular, 2000 clio 1.6 rte sahibiyim. 1 ay kadar önce tüp takıldı. bugün rampada 3. viteste giderken bi ara ön kadrandaki buji ısıtma ışığı yandı yüksek devirde rampa çıkıyordum duramadım, rampanın bitiminde sağa çektim stop ettim marşa bastığımda tekrar yanmadı.

hava yağmurluydu ama çok soğuk değildi. bu ışığın benzinli bir araçta hem de lpg modundayken yanması hayra alamet değil diyorlar ama daha bir kez başıma geldi ve gün içinde tekrar etmedi. geçici/bir anlık bir şey midir? anlayanlardan yardım bekliyorum. teşekkürler.

edit: işte o ışık >> i.imgur.com

 
cahilliğimi bağışlayın ama benzinli araçta buji ısıtma sistemi mi var? Dizellerde olmuyor mu o? Buji ön ısıtma/kızdırma sistemi vs


  • Ruprect  (04.09.13 21:58:06) 
@Ruprect yok ben sizden cahilim :) ışık yanınca netten baktım ne ışığı olduğuna ısıtma ışığı diyordu.

şu yuvarlak içindeki ışık yandı. i.imgur.com
  • cari kacik  (04.09.13 22:02:01) 
buji kabloları ıslanmıştır belki ama yinede bi ustaya göstermek lazım


  • denizrocket  (04.09.13 22:17:56) 
yasinoto.com buradaki 4 numarada yazdığı üzere sadece dizellerde olması gerek o ışığın, anlam veremedim ben de.


  • yakuza123  (04.09.13 23:01:04) 
dizel ve benzinli araç aynı konsolu kullanıyordur büyük ihtimal ile. bir şekilde aracın ecu'su ( motoru ve göstergeleri vs kontrol eden bilgisayar ) anlık olarak sapıtmış ve lamba yanmış olabilir.


  • orpheus  (05.09.13 00:45:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.