[]

hayat ciddileşiyor ve bundan memnun değilim!

selam.
21'i yeni aldığım bugünlerde hayatımın gidişatı yavaştan korkutmaya başlıyor. artık eskisi kadar esnek değil yaşam. düşünce kırılacakmış gibi hissediyorum. eskiden eğilip bükülüyor, esniyordu.

bu yollardan gitmiş insanların yazdığı yazıları\tecrübeleri okumak hoşuma gidiyor. tavsiyelere kulak vermek, ileride yapacağım yanlışları ortadan kaldırır büyük oranda. ileride keşke demek istemiyorum başka bir deyişle.

var mı paylaşmak istediğiniz bir şeyler? belki bi yerde gördüğünüz bir şeyi paylaşır ya da kendi hayatınızdan bi örnekle gelirsiniz.


(bkz: kişinin 20 yaşındaki haline vereceği öğüt)
(bkz: kişinin 21 yaşındaki haline vereceği öğüt)

 
ayni yerdeyim. artik ciddilesmeye basladi isler. universite bitti bitecek, askerlik evlilik ve is ucgeninde ailem harcamak istiyor beni.


  • charlotte blanc  (04.09.13 14:39:30) 
aynı yoldayız dostum.

sözlükte yazılmış:

(bkz: mezuniyet + iş + askerlik + sevgili)
  • dieselsingle2  (04.09.13 14:46:08) 
Ben bilseydim kasmazdım okul,askerlik ve iş için daha rahat olurdum gerek yokmuş, öyle böyle bir şekild eoluyor sen içindeysen ve gerçekten istiyorsan.
En önemlisi 20li yaşlardaki hayattan alınan zevk maksimumda, zaten insan bunu tekrardan kazanmak için yıllarını veriyor emekli oluyor ve enerjisi kaldıysa ikinci baharını yaşıyor.

  • redeath  (04.09.13 15:11:04) 
fakat ideal yaşam değil ki mezuniyet+askerlik+iş+evlilik döngüsü. kaç kişi bu düzene sıkışmak istiyor? işin garibi kimle konuşsam bu kıskaçtan kaçıyor, ama paşa paşa yakalanıyor.

ben de kaçıyorum. yakalanmak da istemiyorum! şimdiki düşüncem böyle. ileride bu düşüncemi ben mi değiştireceğim yoksa hayatın şartları beni de bu kıskaca sürekleyecek mi bilmiyorum. düşüncemi değiştireceğimi sanmıyorum, öyleyse yapacağım şey bu kıskaca sürüklenmemek olmalı.

sorum da bu, bu yaştayken böyle düşünüp de 30lara 40lara geldiğinizde " gençken şunu yanlış yaptım, yapmamalıydım" dediğiniz şeyler üzerine.
  • dahinnotha  (04.09.13 15:42:54) 
Ben 30 yaşındayım ve anladım ki bu ülkede yaşadığım için pişmanım, şuan hala imkanımı zorluyorum gitmek için. Para biriktiriyorum deli gibi..
Okul iş ne varsa zorlardım bilseydim daha rahat olurdu geçiş. Ama işte keşkeyle yaşanmıyor.

  • redeath  (04.09.13 16:12:54) 
O yaşın iki katı var bende ;)
21 - 25 yaş arasına ilave bir öğüt vermezdim. Ben işe 25 yaşında başladım, Ünv. o sırada bitmişti. O yüzden 25 yaşıma şu öğüdü verirdim: işte kimseye güvenme. İşte iyi çalış, fırsatları yakala ama başkasının sözüyle kendini riske atma.

  • SiyamkedisiZorro  (04.09.13 16:27:37) 
agaliti bu düzene girmek istemiyorsan düzene alternatif bir şeyler yapmak zorundasın. hayatın ciddileşmesinin en büyük ve belki de tek önemli sebebi iş. her gün işe git, hesap ver, canın istemeyince gitmeyeyim diyeme, üç gün oraya buraya kaçama, eee? ciddileşiyor tabii. iş hayatına atılan arkadaşlarım o kadar değişti ki, artık onlarla konuşurken call center ile konuşuyormuş gibi hissediyorum.

alternatifin var mı para / iş konusunda? farklı bir iş imkanın? yeteneğin? kendi şirketini kurma olayı? babadan kalan miras? bunların hiç biri yoksa, üniversite hayatında da kendini geliştirmediysen, ne bileyim alternatif çıkaracak bir altyapı geliştirmediysen geçmiş olsun, artık geç bile.

iyi haber: insan alışıyor :)
  • roket adam  (04.09.13 17:32:52 ~ 17:33:09) 
  • compadrito  (05.09.13 04:53:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.