[]

bekar adam ve yemek yapmak

bekar, tek yaşayan bir erkeksiniz ve 1 haftalık yapacağınız yemekleri pazar gününden belirleyip bir yemek listesi yapmak istiyorsunuz. her gün ne pişirsem acaba diye düşünmeyeceksiniz. nasıl olurdu o sıralama? tişikkirlir.

örn;
1- tavuk sote
2- nohut ve pilav
3- yeşil fasulye
4- ..
5- ..
6- ..
7- ..

 
dengeli öğünler mi arıyorum hayatta kalmak için mi yiyorum, ucuz olsun mu diyorum fiyat/kalite endeksi iyi olsun mu?


  • panthera onca  (02.09.13 23:03:36) 
Yani mevsime göre değişir tabii ama gerçekten iyi beslenmek istiyorsanız 2 gün sebze, 1 gün tavuk, 1 gün kırmızı et, 1 gün balık, 2 gün bakliyat yapabilirsiniz mesela. Sebza ve bakliyat genelde daha bol olur, ertesi gün de yenir. Yine eğer dikkat etme amacındaysanız pilavları beyaz pirinç yerine bulgurla falan yapabilirsiniz.

edit: Biraz paraya kıyıp ufağından bir düdüklü tencere alırsanız (yaklaşık 80-100 lira civarı) her türlü saçma sapan yiyeceği, bakliyatından pişmeyen sebzesine, etine kadar 15 dakikada pişirebilirsiniz.
  • whoosie  (02.09.13 23:04:23 ~ 23:10:13) 
araya köfte patates ve makarna da koyardım.


  • yakuza123  (02.09.13 23:04:34) 
1-bezelye
2-karışık kızartma üstüne yoğurt
3-kuşbaşı et sote
4-fırın da tavuk poşetlı sekılde
5-barbunya
bu kadar aklıma geldi
  • hırçın tırtıl  (02.09.13 23:08:32) 
@panthera onca

mali açıdan sıkıntı yok. yeterli ve dengeli beslenmeyi sağlasın.
  • japon askeri  (02.09.13 23:13:53) 
4. sebzeli bulgur pilavı+salata/yoğurt
5. köfte+pilav
6. patlıcan yemeği
7. mantı
  • pinkket  (02.09.13 23:32:55) 
annem beni ziyaret ettiğinde çok güzel makarna sosu yapıyor. bunları küçük kaselere koyuyor. kaseyi mikrodalgaya koyuyorum çözülüyor. bu arada makarna da kaynıyor. 10 dakikada süper yemek.

buna benzer, makarna sosu ya da köfte gibi yapıp deep freeze atabilirsiniz.

her akşam için özel yemek zor olur.
  • mea maxima culpa  (02.09.13 23:34:33) 
balık sezonu açıldı arada balıkta yap:)
sağlıklı beslenmek istiyorsan konserve ve hazır yiyecek alma. mevsim sebzeleri al.
makarnayı da abartma:D
  • naturelist  (02.09.13 23:41:24) 
yazılmış zaten pek çok şey bir kaç tane de ben ekleyeyim,
markette satılan lavaşlardan(tortilla deyü de geçiyor) alabilirsin, bunun arasına köfte biber domates veya ton balığı mısır marul koyarak dürebilirsin
iglo donmuş balıklar çok kolay ve benim beklentimin üstünde lezzetli çıktı tercih edilebilir(gerçek balığa zahmet edilmeyecekse)
bonfile alınabilir şundan esinlenerek yapılabilir www.youtube.com
seni bilmem ama ben mantara bayılırım şapkalarının içine peynir koyarak fırınlayabilir veya şundan ilham alarak soteleyebilirsin www.youtube.com
tarhana alıp çorba yapabilirsin veya hazır çorbalar
sevdiğin bir meyveyle komposto yapabilirsin tatlı olarak buz dolabından soğuk soğuk çıkar hem kolay yapılır hem serinletir hem de sağlıklıdır
cacık candır gece acıkmaları için birebir yap dursun derim
  • panthera onca  (03.09.13 00:10:15 ~ 00:10:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.