[]

polisi mi arasam, restoranı mı arasam...

merhaba

anahtarım kayıp ve bulamıyorum.

bir çeviri işi dolayısıyla 3 gündür evden çıkmıyorum. en son cuma çıkmıştım. sonra geldim, anahtarımı girişte kapının yanındaki büyük ayakkabılığın üzerine koydum ve eve girdim. dünden önce çıkmadım. dün gündüz çıkmadım. dün gece tam çıkacaktım ki anahtarımın kayıp olduğunu fark ettim. aradım taradım cık bulamadım. bakılabilecek her yere baktım. bugün de baktım. saatlerdir arıyorum yok. ev arkadaşım da şehir dışında. onu aradım almamış. anahtarımı muntazaman aynı yere koyan biriyim sık sık da kaybetmem.

şimdi aklıma gelen tek olasılık cumartesi günü yemeksepetinden verdiğim siparişleri getiren çocukların bunu almış olabileceği. gündüz beşiktaş'taki bir kebapçıdan, gece de nişantaşı'ndaki bir pideciden sipariş vermiştim. kapıyı açıp bi dk deyip içeriye 10 sn para almaya gittiğimde getiren çocuklardan biri böyle bir şey yapmış olabilir belki diye düşündüm ama kimseyi de töhmet altında bırakmak istemiyorum. gece de korktum biri gelicek giricek falan diye. restoranı mı arasam ne desem?

evde her yere bakıldı bu arada.

bu noktada ne edeyim ben? yedek anahtar yok evden çıkamıyorum zor durumdayım.

 
hiç riske etme gidip kilidi değiştirt


  • GibsonRules  (02.09.13 12:46:53) 
restoranı değil, polisi aramanız en mantıklısı.

bu arada kilidi de değiştirin.
  • nakippoyraz  (02.09.13 12:48:02 ~ 12:48:16) 
çilingir bul internetten, durumu anlat yeni bir kilit getirir takar.


  • midesiz  (02.09.13 12:48:55) 
bir çilingir arayın yanında yeni kilit getirsin, 70-80 liraya gıcır gıcır yeni kilidiniz olur, hem de 5 tane yedek anahtarı oluyor yeni kilitlerin, yedek anahtarınız da olur, yoksa polisi de arasanız, şu durumda böyle bir ihbar üzerine iki yemekçiye de gidip soruşturma yapmayacaklar, değiştir kilidini diyecekler.


  • alice practice  (02.09.13 12:54:00) 
gibson ve midesiz demiş zaten. elinde delil yok, restoranın veya polisin ne yapmasını bekliyorsun ki?

kilidi değiştir. İnternetten bulabilirsin bir çilingir.
büyük bir ihtimal hesap etmediğin bir yerden çıkacaktır, dediğin kötü senaryo da olabilir elbette.
  • puc  (02.09.13 12:54:33) 
kilidi değiştir.


  • taha1907  (02.09.13 12:56:07) 
Ev arkadaşını değiştir


  • mormormorius  (02.09.13 13:05:47) 
ciddi ciddi polisi ne yapacaksın?

baştan savarlar.

kilit değiştirt.
  • efrasiyab87  (02.09.13 13:16:50) 
kilidi değiştirmek en mantıklısı, resotan kabul etse bile çocuklar gizler. vermez bilmemne. t-lock kilitlerinden taktır yapmamışlarsa bile yarın öbürgün biyerden çıkarsa töhmet altında kalmasnılar gerçekten..


  • sipsiyah  (02.09.13 13:23:32) 
yav ortalığı velveleye vermişim, ev arkadaşım almış götürmüş söylemesem farkında değil. niye böyle etti anlamadım. kargoyla gönderecekmiş. iyi ki salak gibi gidip kilit falan değiştirmemişim.


  • mistreated  (03.09.13 17:26:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.