ben de şehir dışında okurken her zaman önem sırasına göre kafamda bir checklist yapardım.
1-giyecekler (yani eksik olan var mı vs. mesela hırka lazım soğuyan hava için. mevsimlik mont vs. belki eldiven bere kulaklık). sonra üst baş olarak alacaklarımdan dışarıda kalan var mı ? (sevdiğim kazak, pantul vs. :D). ilk kategori bitti böylece.
2-iç çamaşırı-çorap-kemer. yani elbette eksikse ordan da alınır ama yeterli mi vs...
3-ıvır-zıvır takımı. burası baya çetrefilli. macunu fırçası deodorantı şampuanı yok efendim banyo lifi tırnak makası, tarak vs daha akla gelebilecek bir sürü şey.
4- teknoloji ve yan elemanlar: telefon, bilgisayar, onların bilumum bok püsür gereçleri, cdleri vs.leri
5-ayakkabı. giydiklerin hariç ihtiyacın olacaklar var mı ?
6- gerekli belgeler. okulla alakalı olandan kimlik vs. ye kadar lazım olanlar.
7-tabisi de para :D
şimdilik bu kadar. ama unutma. her şeyi tek tek gözle görsen bile bavulu bagaja koyana kadr soru işaretleri seni fiştiklemeye devam edecek. korkma yalnız değilsin :D bir tek senin başına gelmediğini düşünerek gereksiz kötü hissiyattan kendini kurtarabilirsin.
bir de bu bonus olsun: (bkz:
uzun yola çıkmadan önce hissedilen huzursuzluk)
:D:D