[]

Diş Hassaslaşması

3 gündür alt cenemdeki birkac dişte acayip bir hassaslaşma var, yemek yerken cok rahatsız edıyor. Doktora gıdene kadar, daha once bu sıkayetle dıs doktoruna gıtmıs olanlar sebebın ne olabılecegı ve kısa vadede nelere dıkkat etmem gerektıgı konusunda bılgılerını paylasabılırlerse sevınırım. Bır de bunun tedavısı nedır? Doktor "cok sıcak, cok soguk ve gazlı seyler ıcme" vs.dıyıcektır muhtemelen ama bundan zıyade tedavı ıcın yapılacak bır sey var mı?




 
Benim de var böyle bir problemim. Aralıklarla, dişim hassaslaşıyor. En son 2 ay önce oldu, bir hafta sürdü, geçti. Özel bir şey de yapmadım.
Onun dışında hassas dişler için diş macunları var, işe yarar mı pek bilmiyorum ama.

  • sesee  (25.03.09 16:15:46) 
diş mineni soyup dişini tekrar kaplıyorlar. bana öyle yapmışlardı. ama bendeki problem, diş minesi çatlamasıydı. yani, belki senin sadece diş hassasiyetin vardır.


  • zipirinsan  (25.03.09 16:16:35) 
bır de sadece bu sıkayetle dıs doktoruna gıdılır mı acaba? 3 gundur devam edıyor ama ara ara herkeste olup gecen bı sorunsa belkı de ben abartıyorumdur. doktor da "onemlı degıl, yedıklerıne dıkkat et yeter" mı dııcek sadece? (gıdenler yanıtlarsa sevınırım)
@sesee; her daım hassas dısler ıcın olan dıs macunlarından kullanıyorum.

  • think martini  (25.03.09 16:19:47) 
@think martini
demezler bişey. zaten hiç bir problemin olmasa bile altı ayda bir dişlerini kontrol ettirmelisin. belki önemli bir problemdir. belki dişin çürüyordur, belki minesi çatlamıştır. bilemeyiz ki. sen git yine de.

  • zipirinsan  (25.03.09 16:23:32) 
1,5 ay önce bende de başlamıştı. Arkadağın önerisiyle parodontax diş macunu kullanmaya başladım. Onun etkisi midir bilmiyorum ama kısa sürede şikayetim sona erdi.Hala da o macunu kullanmaya devam ediyorum. Geçmiş olsun.


  • 44  (25.03.09 18:56:09) 
hassaslaşma derken şikayetin sızlama tarzında mı(birşey yiyip içince olusan) yoksa sadece hassasiyet mi?eğer hassasiyet ise büyük ihtimalle bir diş eti cekilmesi kaynaklıdır.hassasiyet önleyici diş macunları var.sensodyne öneriyorum ben genelde.ama cogunun içerisindeki aktif madde aynı.aynı zamanda "flour uygulama" denen bir yöntem var.diş hekimi dişlerinin üzerine bir flour jeli sürer.bu da hassasiyetin gecmesini sağlayabiliyor.ama fırcala ilk olarak hergün ama cok sert değil.


  • keah  (25.03.09 19:56:19 ~ 19:56:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.