[]

okumayan bir arkadaşın bana dedikleri

14 yaşında ben anadolu lisesi kazanmıştım .. Arkadaşım ise hiç bir şey kazanmadı ve okumamaya karar verdi liseyi ..Bilgisayar dükkanında girdi çalışmaya ve oyle bilge adam kurslarına falan gitti ben de sonrasında öss ile uğrastım ve üniv son sınıfa geldim şu an 23 yaşındayım hukuk bitircem.Arkadaş yazılım falan bir sürü şey öğrenmiş 23 yaşında ofis açmış e ticaret işlerine girmiş..Bildğin zengin olmus adam .. Audi Araba ile poz vermeler . Bana aldığı evden bahsetmeler falan :( hava atıyordu biraz Adama gıcık oldum ama sonuçta başarmış .. Ne düsünüyorsunuzz bu durum karşısında ?




 
hayatın gerçekleri diyorum. ama herkes o kadar şanslı olamayabilir. ayrıca üniversite okumuş insanla okumayan illaki farkediyor. her şey para değil. boşver takma artizi.


  • bxgx  (30.08.13 02:15:59) 
O adamın yerinde olsaydın mutlu olur muydun? Hayatta neler yapmak istediğin önemli. İkinizde kendi yolunuzdan gitmişsiniz ne güzel işte. Başarının kriteri para değildir ayrıca maneviyattır. *klişedenölmeküzere*


  • Celestial  (30.08.13 02:18:17) 
  • Skey295  (30.08.13 02:18:33) 
olum sen o kadar okuyup hala eğitimsiz (bak dersler kitaplar, matematik denklemleri edebiyat terimleri demiyorum) biriyle tartışacak sosyakültürel bir yapıdaysan ne diyelim?
moron gibi olup zengin olmak mı derdin?

  • jimjim  (30.08.13 02:19:38) 
biz ona zengin olamazsın demedik, adam olamazsın dedik.


  • pek vokal  (30.08.13 02:22:52) 
cahil ayinin tekidir direk audi alip poz vermesinden belli. bütün parasini eskiyip değeri düşecek arabaya vermiş barzo bi sik olmaz o ayidan .


  • slimcharles  (30.08.13 02:22:54) 
iyi yapmış arkadaşın. burda da onu çekemeyenler hemen laf atmışlar. adam lise üniversite okumadı diye cahil mi olacak kitap internet diye bir şey yok mu?


  • qazwsx  (30.08.13 02:26:02) 
urfadakiler de toprak zengini olmuş ama, auidinin bagajda koyun taşıyo diyolla


  • balpolen  (30.08.13 02:29:35) 
cahilliğe özendirilen
cahilliğiyle gurur duyanların olduğu bir toplumda yaşıyoruz artık.. normal yani burada yazılanlar da arkadaşının söyledikleri de...

  • jimjim  (30.08.13 02:35:42) 
yani bu yazıyla belirlenmese de hepimiz biliyoruz ki tüm toplumlarda bir sınıf farkı var..
istediği kadar kendini geliştirsin bir manavın hayatıyla akademide prf. olan birinin, ya da küçük bir kasabada hemşire olarak çalışan biriyle büyük şehirde güzel bir holdingte çalışan birinin; illa çalışanlardan gitmeyelim bu insanların çocuklarının da bir farkı var, dert etme yani

  • jimjim  (30.08.13 02:38:22) 
arkadaşının başarısına bok atmaya gerek yok, kafası çalışıyomuş iyi para kazanmış bu kadar basit. sen de farklı bi yol çizmişsin, sen de kazanırsın bunlar sıkıntı değil. benim dikkatimi çeken servet düşmanlığı. ya nerden biliyosunuz bütün parasını arabaya verdiğini? belki adam bi trilyon kazandı 120 milyarına gitti a4 aldı. ne var lan bunda? artık zenginleri itin götüne sokmak alışkanlık olmuş.

beyler adam "çaldı çırptı mahallenin amına koydu zengin oldu" dememiş, "okulu bırakıp kendini geliştirdi interneti iyi kullanıp zengin oldu" demiş.

bütün bunların ardından şunu söyleyeyim, o şanslı bi azınlık. bu anlattığın şeyler 90ların başında bitti aslında. her yıl 1 kişi filan bu şekilde zengin oluyodu, biri de arkadaşınmış. bence mutlu ol, adam bi sik olamayıp aç kalsaydı daha mı hoşuna gidicekti?
  • mosakale  (30.08.13 02:45:02) 
adam da eğitimsiz değil ki, gitmiş mesleki eğitim almış. ama zengin olma meselesi tamamen şans işi,sen de bugün ticaret hayatına atılabilirsin, ama para kazanabilir misin?


  • yakuza123  (30.08.13 03:12:34) 
neden okuduğuna bağlı olarak değişecek bir durum. olay sadece para kazanmaksa tabii ki ticaret. dolayısıyla arkadaşın kendi doğru bildiği yoldan gitmiş. ama üniversite ortamını tatmak olsun ne bileyim ben mi anlatayım şimdi okumayı.. para kazanmak için okunmuyor arkadaş, öğrenmek için okunuyor. para kazanmak istiyorsan ticaret yapacaksın. gerçi başka da bir laf var ticaret yapacak kadar zeki olmayanlar okur diye. ya da bunun gibi bir şey. her şey para değil be. marjinal fayda bunlar hep. para dediğin şans işi. okumayıp sürünen de çok.


  • biyik  (30.08.13 03:26:44) 
mosakale +1

amina koyayim adami tanimadan etmeden hemen barzoyu, cahili yapistirmis millet.
sene 1992 degil lan, internet gibi bir derya var artik bilmem farkinda misiniz. efektif kullanarak gayet de genel kultur sahibi olmak, rafine zevkler edinmek mumkun..

bahsettigin konsepti tam karsilamasa da(2. yilin basinda sikerler diye birakti uniyi) arkadasim var benim de. su an yazilimci, maddi durumu 10 numara. bunun disinda surekli okuyan, epey donanimli bir tip..var boyle insanlar yani.. su ama universiteee :( kafasindan bir kurtulamadiniz off. hayir memlekette dogru duzgun universite sayisi bir elin parmagini gecse yine icim yanmayacak.. atiyorum sakarya'da isletme, kocaeli'de maliye okuyan insan bana universite propagandasi yapmasin ya bir zahmet..
uzun lafin kisasi gunumuzde belli basli bolumler disinda universite egitiminin cok da gerekli oldugunu dusunmuyorum ben acikcasi..
  • machine head  (30.08.13 03:30:41 ~ 03:40:35) 
Basitçe zamanında size karşı yaşadığı duyguları şimdi size yaşatmaya çalışıyor, haklı değil ama haksız da değil. Çok üzerine düşmeyin konunun bence.


  • whoosie  (30.08.13 08:40:49) 
Bence arkadaşın audi değil de kırmızı fiat punto da alsa arabasıyla foto paylaşırdı.


  • safsafinaz  (30.08.13 10:12:10) 
hayattaki başarının ölçütü 23 yaşında iş sahibi olup, ev araba almak değil.

ya da "herkese göre" bu değil.

başarının ölçütü insandan insana değişir.

ayrıca yaş daha 23. bekleyin hayat sizlere kim bilir neler gösterecek. neler yaşatacak.

bana arkadaşında epey aşağılık kompleksi varmış gibi geldi, bu arabası ile poz verip, aldığı evden bahsetmesinden anlaşılıyor. biz ailemizden böyle şeylerin ayıp olduğunu gördük.
  • mea maxima culpa  (30.08.13 11:14:47 ~ 13:49:54) 
markası ne olursa olsun arabasıyla çektiği fotoğrafı paylaşan insan bana görgüsüzmüş gibi geliyor. ancak günümüz sosyal paylaşım sitelerinde yediği yemekten içtiği kahveye kadar herşeyi koyan, facebook için özel pozlar kesen insanlardan daha fazla itici değil.

ancak iyi ya da kötü üniversite okumak başarının anahtarı değil. üniversite seni daha donanımlı bir adam yapabilir, yaşam biçimini şekillendirmene yardımcı olabilir ama mezun oldun ve bir yerlerde çalışmaya başladın diye zengin olmayacaksın.

üniversite okumak bana bir toplumsal rüyaymış gibi geliyor artık. arkadaşının hayattan beklentisi farklıymış, okulu bitirmemiş, iş hayatında başarıyı yakalamış. buna ancak bravo denir. ne kadar çok okursan o kadar zengin olursun diye bir kural yok sonuçta.

ülkenin önde gelen üniversitelerinden birini bitirdim, çok istediğim bir bölümde okudum. bunlar bir kriter mi bilmiyorum ama yazayım gene de, jazz dinliyorum, antika objelere bayılıyorum, plak koleksiyonu yapmaya çalışıyorum, okuduğum bölüm gereği sinema konusunda daha rafine zevklerim var.

ama gittiğim iş görüşmelerinde bana teklif edilen parayı gündelikçi olarak evlere temizliğe giderek misli ile kazanabilirim.
  • mkrn  (30.08.13 11:41:05) 
kıskanma lan adamı ezik :)))


  • iiiiiiiiiiii  (18.05.15 15:41:36) 
Eğer diploma ve zengin olmak için okuduysanız, zaten siz hiçbir şey okumamışsınız demektir.
Keşke siz de doğrudan para kazanacağınız bir iş yapsaymışsınız.

  • kalemdefter  (18.05.15 15:52:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.