[]

İslam ve Dünya Dışı Yaşam,Uzay Hakkında Fikirleriniz?

Gerçekleşmesinin üzerinden 1 saat geçen bir tartışmayı,zihnim bulandığı için burada paylaşmayı uygun gördüm. Tartışma şuradan çıktı arkadaşlar, mars'a yapılacak yolculuk,marsa kurulacak koloni ve insanların marsa gidip bir daha geri dönmemeyi kabul etmesi falan diye bi konu açıp yalnızlıktan,melankoliden dem vuracaktım fakat dilin kemiği olmadığı için masada bulunan 20'li yaşlarının ortasında bulunan bir abimiz direk lafa karıştı ve ağzından şu kelimeler döküldü ;

"-Yalan olum o işler, uzaymış gemiymiş marsmış da. Bi kerem kitabımız kuran-ı kerim'de uzayda yaşamın olanaksız olduğu yazıyor."

---galiba şu ayeti düşündü aklından;"Ey cin ve insan toplulukları! Eğer göklerin ve yerin kenarından çıkıp gidebilirseniz, haydi çıkın. Halbuki siz ancak büyük bir kuvvetle çıkabilirsiniz (yâ ma’şerelcinni vel’insi inistetatüm en tenfüzû min aktârissemâvâti vel’ardı fenfüzû, lâ tenfüzûne illâ bisultân). (Rahman, 33)3". ---

Ardından bayağı bi konuştu,anladığım kadarıyla şunları söyledi,bazı sorular sordu bana, özeti şu şekilde;
-dünya dışında yaşanılabilir bi gezegen yok(bunu biliyoz zaten)
-yerçekimi olmayan bir yerde yani uzayda ki cisimlerin bize olan uzaklığı nasıl hesaplanabiliyor?
-karadelikler yok,solucan deliği yok,inanma onlara. gittin mi gördün mü,elini içine soktun mu?(!)
-Ay'a gitme hatta uzaya çıkma olayı hikaye, hepsi birer görsel hile,kandırmaca,el yapımı videolar, eğer adamlar 1900'lü yıllarda uzaya gitmiş olsalardı, şu an "beyaz saray" ay'a inşa edilmişti(!).
-Astronomi yalan, yıldızların uzaklığı hesaplanamaz??
-Bunların olduğunu iddaa edenlerin amacı, Kuran-ı kerim'de yapılamaz denilen şeyleri yaptıklarını göstermek ve inananları dinden soğutmak.
-Uzay'da yaşam yok amk! çıkamazlar,yapamazlar, bi sürü uydu parçalanıyo amk,nasıl çıkacaklar,ozon tabakasını geçince hepsi patlıyo?
-Bunları boşuna araştırma,yargılama,sorgulama, dinde sorgulama yoktur,eğer sorgularsan ve dinden çıkarsın. yani sen şimdi kuran-ı kerim'de uzaya gidilemez denilmesine rağmen hayır abi gidildi bak işte adamalr gitti,görüntüler var hatta koloni bile kuracaklar diyosan Allah'a şirk koşmuş oluyorsun,kitapta yazanları inkar ediyorsun.

-------
Eveeet,şahsıma yöneltilmiş sorular ve söylenenler bu kadar umarım ana fikri almışsınızdır. Tabi ben bu lafları yerken ufak çapta bi "beyin.dll not found!" durumu oluştu bende, kendime gelince de 1-2 soru sordum, eğer sorgulamayacaksak bize bu akıl neden verildi? "islam felsefesi" neden var? gibi, yeterli cevapları almayınca da kendi çapımda bir araştırma yapmak ümidiyle tartışmayı yarım bırakıp evime döndüm.

Evet arkadaşlar söz sizde? Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Kuran-ı kerim ve dünya dışı yaşam hakkında fikirleriniz neler?

 
cevap vereyim dedim de "yerçekimi olmayan bir yerde yani uzayda ki cisimlerin bize olan uzaklığı nasıl hesaplanabiliyor? " sorusundan sonra çok temel bazı şeylerin eksik olduğunu dolayısıyla buradan bir duyuruyla cevap verilmesinin mümkün olmayacağını düşündüm.

"karadelikler yok,solucan deliği yok,inanma onlara. gittin mi gördün mü,elini içine soktun mu? " bu nedir
  • godsparticle  (29.08.13 00:39:46) 
godsparticle: "karadelikler yok,solucan deliği yok,inanma onlara. gittin mi gördün mü,elini içine soktun mu? " bu nedir

Bu, tartıştığım(nasıl bi tartışmaysa,hep o konuştu) arkadaşın bana sorduğu bir soru. Umarım bunları benim söylediğim kanaatine varmamışsınızdır.
  • birfincankahvedahaisteyenadam  (29.08.13 00:42:48 ~ 00:43:34) 
cahil adamla tartışılmaz, cahile öğretilir anca.


  • lanc  (29.08.13 00:43:28) 
arkadaşı hemen orada imha etseydiniz keşke, hangi maddeyi kullanıyorsa artık.


  • yakuza123  (29.08.13 00:44:05) 
Her rituelini gunesin ve ayin hareketine gore hesaplayan "evrensel" bir dinden Gunes sisteminin otesine gecmesini beklemek pek anlamli degil.

Hatta birakin Gunes sisteminin otesini, Dunya'da bile 6 ay gece, 6 ay gunduz olan yerlerde oruc sistemi vs cokuyor.

Ha onun disinda uzaklik hesaplamasindan yasanabilir gezegenlerin sayisinin tespitine kadak ibret alarak okudum :)
  • crown  (29.08.13 00:48:21) 
hadi bilimi bıraktım, cahilliğine verdim. daha mensubu olduğu dini bile bilmiyor. ne bilim ne din biliyor bu adam. öyle biriyle nasıl aynı ortamda olduğunuzu sorgulayın bence.

edit:

islam'in dediği şu ama: dünyadan başka gezegenlerde insan ve hayvan yokmuş. başka varlıklar varmış.
  • ermanen  (29.08.13 00:52:10 ~ 01:08:15) 
kendi nefslerimiz de dahil dünyada bunca ıslahata muhtaç şey varken bahsedilmeye ve düşünülmeye değmeyecek bir konu. Eğer akademik bazda veya değil, dışa dönük, insanları bilgilendrmeye yönelik bir çalışma, tartışma, münazara... sözkonusu değilse olabilir de olmayabilir de deyip geçmeli.
Muhatabınız arkadaş da uçmuş, bişey anlatmanız zor olur muhtemelen de şu konulara ve aralarındaki farklara değinirseniz belki biraz kurtarabilirsiniz kendisini karanlıktan:
(bkz: sorgulamadan iman etmek)
(bkz: sorgulayarak iman etmek
  • dafaiss  (29.08.13 00:53:21) 
Kendisini aslında çok severim, bazı konularda yardımı dokundu ama hiç beklemediğim şekilde bu tarz konularda ki görüşlerine şahit oldum. Tamam uzaya gidilmemiş olabilir,uzaylılar olmayabilir fakat benim en çok kızdığım nokta dini sorgulamanın çok kötü olduğu yönünde ki fikirleriydi. Yani düşünün, kimse daha doğmadan hangi dine mensup olduğunu seçme şansına sahip değil(hatta kendi seçimine bırakılan bir şey yok), yüce yaradan "random" tuşuna basıp yolluyor seni dünya hayatına. Yani ben yahudi ailenin çocuğu olsam ve çevremdekiler bana esas olan dinin yahudilik olduğunu anlatsa ne olurdu? Ben yine sorgulamadan kabul edecek miydim?


  • birfincankahvedahaisteyenadam  (29.08.13 01:03:31) 
bahsettiğiniz "atalar dini" olarak bahsedilen şey kuran'da, şu nerede doğduğunuza göre belirlenmiş olan. Ki buna da şiddetle karşı çıkılır.
Bu da işe yarar bir referans olabilir sanırım, konuyla ilgili.
Şimdi ayet no. Vb. hatırımda yok ama "atalar dini" başlığında yapacağınız aramalar o konuda sizi yönlendirir zaten.
Arkadaş gibi düşünen "sorgulamayın, günah!" diyenleri ayıklamak da zor olmazdır herhalde, onlar çoğunlukla "biz müslümanız o ayetler bizi bağlamaz" diye bakarlar meseleye.
  • dafaiss  (29.08.13 01:10:38) 
dinde sorgulama yoktur olayı bizim dinimizde yok. ortaçağda kilisede vardı. adamlar latince öğrenmeyi yasaklamışlardı çünkü insanlar kendi dinlerini incil latince yazılmış olduğu için okuyup öğrenmeleri kilisenin işine gelmiyordu. eğer birisi size dinde sorgulama yoktur derse bilin ki bağnaz kilise kafası vardır bu adamda. muhtemelen bi cemaate mensup falandır.

insan kendine şu soruyu sormalı. eğer dinimiz doğru ve mükemmelse ve akılla ulaşılabileceksek neden dinde sorgulama olmasın. din doğru ama aklımızla ulaşamayacaksak bu sınava tabi tutulmamız yanlış değil mi? doğru ama mükemmel değilse yani değiştirilmiş oluyor bu durumda o zaman doğrusunu kafamızı kullanarak bulalım. doğru değilse zaten bu bambaşka bi boyut ve anca aklını kullanarak buna ulaşabilirsin. sadece "din yok olm" diyen adamları dinleyerek ve ateistliğin bir artistlik ya da aidiyet olduğu için sorgusuz sualsiz kabul edenler de var onları demiyorum.

soruna cevap değil ama tekrar söylüyorum dinde sorgulama yoktur falan diye bir şey yok.
  • pek vokal  (29.08.13 01:11:20) 
"Ey cin ve insan toplulukları! Eğer göklerin ve yerin kenarından çıkıp gidebilirseniz, haydi çıkın. Halbuki siz ancak büyük bir kuvvetle çıkabilirsiniz (yâ ma’şerelcinni vel’insi inistetatüm en tenfüzû min aktârissemâvâti vel’ardı fenfüzû, lâ tenfüzûne illâ bisultân). (Rahman, 33)3".

bi kere bu ayeti neden sadece atmosferle sınırlandırıp "çıkamazsınız"a getiriyoruz onu anlamadım. gerçek olduğunu iddia edemem ama bana göre bu ayetle kast edilen evren olabilir. çünkü sürekli genişleyen bir yapısı var bu nedenle dışına çıkamayız gibi bi düşünce oluştu bende.

bir de ilk ayeti oku olan dini hangi akla hizmet "sorgulama dinden çıkarsın"a getiriyorlar anlamış değilim. arkadaşın dindar değil bağnaz.
  • gudumlu anne terligi  (29.08.13 01:26:11 ~ 01:26:34) 
bir kere gökler çoğul geçtiği için atmosfer olarak algılamak yanlış. demek ki bir kaç tane daha geçilecek gök var.
ayrıca rabbil alemin diyor pek çok ayette. alemlerin rabbi. demek ki pek çok alem var. bu ifade için islam alimleri dünya dışını da kastetmiş olabilir diyorlar. bir de allah izin verdikten sonra neden çıkıp gidilemesin. ayrıca ayet allah izin verirse diyor. bisultan geçiyor...
ayrıca bu tip cahil insanlarla tartışmak zuldür. çünkü konusu muallak ifadelerde sert tutum sahibi olurlar. müteşabih ayetlerde çok bilmiş yorum yaparlar.
  • inanmazsan inanma  (29.08.13 01:47:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.