[]

Bir fikir verin hele helikopter düşer mi ? Düşmez mi?

Bir arkadaşım uzaktan kumandalı helikopter almış.Yerden 10-15 mt havalanbiliyor.Evi 20. katta. En az 50 mt yğkseklik.Helikoper evin içinde uçuyor.Camdan dışarı çıkarırsam yere düşer mi ? dedi bilemedim.Evde uçuyorsa dışardada uçar mı? yoksa düşer mi?

Not : Rüzgar yok farzedin.


 
uçar ama rüzgar olmasın.


  • GibsonRules  (21.08.13 20:04:34) 
Uçar ama siz kesin beceremezsiniz düşürürsünüz yazıyı okuyunca öyle hissettim :)


  • fuerteventura  (21.08.13 20:06:22) 
onun menzili 15 metredir. balkondan 15 metre uzaklaşmadığı sürece düşmez.


  • robin crusoe  (21.08.13 20:06:49) 
robin crusoe yazınca menzili düşündüm de; tamamen cehaletimden soruyorum soruya kaynak olarak.

şimdi bu aletin menzili 15 metre olsun. Zaten 15 metre uzaklaşınca kumandadan komutları algılamayarak yerinde kalmayacak mı? bu durumda düşemez zaten?

fakat bu durumda komutu algılamadığını düşünürsek -yani tam o algılamak ve algılamamak arasındaki arafta- geri gel komutunu da algılayamayacak. orada asılı kalacak yani?

iki çözüm olacak, balkondan yükselerek zıplayarak menziline girmeye çalışmak ya da helikopterin pili/aküsü bitene kadar asılı kalması ve sonra düşerek ebediyete intikali?

kısaca dediğim gibi tamamen bu tip işleri anlamadığımdan soruyorum. aklıma takıldı; ondan sordum.

edit: aydınlandım. teşekkürler serabetan.
  • siradan bir adam  (21.08.13 20:15:50 ~ 20:34:53) 
simdi o maksimal uzaklik olayi görünmez bi duvar varmis gibi degil en basta.

salliyorum 3 km hizla gidiyo küt diye cikti range den devam eder gitmeye. yani öyle asili kalmaz.

ama söyle bir sey var bu helikopterlerin cogu ev ici, rüzgardan o kadar kolay etkilenir ki.ondan disarida balkona girdigi anda vuuuuuuuu diye rüzgarla gider diyorum.
  • serabetan  (21.08.13 20:24:13) 
önce bi aşağı inip öyle uçurun, menzili falan kavrayın, sonra salarsınız yukardan.


  • brkylmz  (21.08.13 20:27:38) 
dışarıda da uçar diye biliyorum. yakın zamanda ben de test edeceğim


  • dieselsingle2  (21.08.13 20:52:22) 
eğer evde havada asılı kalıyorsa (hover) dışarıda da kalır. atmosefer hava yoğunluğu, evde ve dışarıda aynı. Dolayısıyla helikopterin rotorunun sağlayacağı taşıma kuvveti değişmez.

helikopterin yükselmesi için rotorun oluşturduğu taşıma kuvveti ağırlıktan fazla olmalıdır. Bu da senin örnekte sadece 15 metre yükselmesini sağlayacabilecek kadarmış. 15 metrede asılı kalır, daha yukarıya çıkamaz çünkü dikey eksendeki ağırlık ve taşıma kuvvetleri artık dengededir. ya pervaneyi aha hızlı döndürmek gerek, ya hücum açısını artırmak gerek, ya da helikopterden safra atmak gerek bu durumda daha fazla yükselebilmek istiyorsan :)

dolayısıyla çok abartmadıkça çok yüksek irtifalarda asılı kalır (yoğunluğun irtifa ile değişimi denklemini bulamadığım içn bir değer söyleyemiyorum), abartmadan kastım, yoğunluğun gözle görülür seviyeye azalmasıdır. Taşıma yoğunluğa bağlıdır ve yoğunluk ciddi miktarda azaldığında artık helikopterin ağırlığını karşılayamayabilir.
  • puc  (21.08.13 21:28:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.