[]

mobilyalarımı kendim yapmak istiyorum

yeni bi eve taşınacağım.
taşınacağım evde fazla eşya olmamasını istiyorum. altı boşluk olan bir ranza yapacağım, kendi istediğim şekilde. alt katı olmayan yüksek bi yatak yani.
tasarımını bilgisayarda yapıp kerestesini marangoza kestirsem, sonrada onları kendim monte etsem nasıl olur? elimden bu tarz şeyler gelir, fakat bu yapmak istediğim şey biraz şık olmalı. var mı aklınızda bir fikir? belki bu konu hakkında bloglar falan vardır.


 
Zaman, yapacak mekan, aletler ve beceri varsa yapılabilir ama yine de mobilya sitesinde yaptırmak gibi olmaz. Çizimi detaylı ve boyutlu olarak verirseniz adamlar kafanızdakinden daha iyi sonuç çıkartıyor. Ayrıca boyası, cilası, tutkalı da ayrı dert olur sizin için.


  • yarin bos musun  (21.08.13 14:55:53) 
şunun gibi bişi mi lazım yani?

www.ikea.com.tr

bazı durumlarda satın almak daha ucuza gelebiliyor.
  • esek sipasi  (21.08.13 15:00:48) 
evet, ona benzer bir şey olacak.
yalnız bu ikea.nın ki hem şık değil hem de ona o parayı vermem. ahşap olmasını istiyorum. bi kaç örnek buldum internetten. kendi yatağımı kendim yapmak istediğim için böyle bi şeye girişiyorum.

ahşap olunca sallanır falan, bi de dayanıklılık konusunda neye dikkat etmeliyim?
  • dahinnotha  (21.08.13 15:17:47) 
Onun yerine alüminyum profil kullanarak çok daha pratik ve sağlam şeyler yapabilirsiniz. Uyun profilleri tasarımınıza uygun boyutlarda kestirip bağlantı aparatlarını da beraberinde satın alarak çok kısa zamanda monte edebilirsiniz. İnternette alüminyum profil diye aratırsanız nasıl kullanıldıklarına dair daha detaylı fikriniz olur. Tabi ne kadar şık olur, onu bilemiyorum.


  • johan sebastian  (21.08.13 15:19:17) 
baumax'ta aldığınız ahşap ve sunta levhaları verdiğiniz ebatlarda ücretsiz kesiyorlar. isterseniz kenarlarına uygun renkte bant da atıyorlar.

ben evde kiler olarak kullanılan kısımlara o şekilde raflar yaptım.
  • nop  (21.08.13 15:24:50) 
su an telefondayim ama sizin dediginiz loft bed oluyor, pinterest'e loft bed diye aratirsaniz olaylar olaylar. Kolay gelsin.


  • gpaxful  (21.08.13 17:17:28) 
öncelikle çizimini ölçülü yapmalısın. daha sonra ihtiyacın olacak parçaların ölçülerini tespit etmelisin. ihtiyacın olan parçaları orman ürünleri satan yerlere götürdüğünde bilgisayardan kaç "plaka" mdf gideceğini sana söylerler. buradan aldığın parçaların yanında montaj için gerekli şeyleri de bulabilirsin.

bir plaka mdf muhtemelen yeter sana. yanında kafa dengi birini bulursan yapabilirsin. işin kritik noktası çizimin doğru yapılması ve bu çizime göre ihtiyacın olan parçaların tespitidir. buna çok dikkat etmelisin.

al sana kendim yaptığım bir örnek;

bu çizim instagram.com

bu da bitmiş hali instagram.com
  • jaaaccckkk  (21.08.13 18:10:00) 
son yorumları şimdi gördüm,
harikasınız teşekkürler.

  • dahinnotha  (25.08.13 10:12:48) 
anlayamadığım kısmı masif ahşaptan mı yoksa sunta ya da mdf gibi plakalardan mı üretmek istediğiniz?
-masif ahsaptan bahsediyorsanız eğer,baya maliyetli olur.
uzun süreli kullanımı için cila da lazım ayrıca.
(ikea'ya o parayı vermem dediğiniz için söylüyorum ama 500 lirayı coktan gecer)

-mdf fln yapacaksanız bi marangozla konusun derim.
basit bi kitaplık olsa belli olur neyi nasıl birleştirilecek.
yatağın daha sağlam olması lazım.
  • demoniclewinsky  (25.08.13 11:46:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.