[]

kitabı yaksam mı yoksa atsam mı?

dawkins'in tanrı yanılgısı kitabını diyorum.

istanbul'dan gelen akrabalarım giderken ne hikmetse seccademin üzerinde unutmuş bu kitabı.

saygısızlığa kızsam da açıp okudum biraz kitabı. yazar kişisel düşünceleriyle, mantık dışı kanıtlarıyla dini yok saymış ve bu düşüncelerinin doğru olduğuna güvenip bizden bu düşüncelere inanmamızı istemiş. e haliyle biraz güldükten sonra kapattım kitabı.

şimdi seccademin üzerine bu kitabı bırakan, namaz kılana sofu diyen ve bu kitabı yazan zihniyetten uzak olduğum için şükrediyorum. yalnız bu kitabı kuran ı kerim'in de olduğu kitaplığıma koymak istemediğimden ötürü ne yapsam bilemedim.

yaksam daha az saygısızlık olur galiba. hem kimsenin eline geçmez, ergenlik çağında nefsine engel olamayan bir genç daha okuyup kendine destek bulmaz bu kitaptan.

bir emek var yani kitapta çöpe atmak istemedim.

 
Yakacağına geri dönüşüm kutusuna at.


  • alperz  (21.08.13 14:10:45) 
bişey farketmez aslında. Birine hediye de edebilirsin. Birinin o kitabı okuyup dinini inkar edeceğini düşünüyorsan inanış biçimini sorgulamanı öneririm.
Zira;
"allah dileyeni saptırır, dileyeni dosdoğru yola erdirir."(ibrahim/4)(rad/27)
  • dafaiss  (21.08.13 14:16:14) 
bana ver.


  • kendi ekseni etrafinda donen insan  (21.08.13 14:16:46) 
benim vakti zamanında kitaplığımdaki harun yahya kitaplarını, kuran ve incil de dahil bütün din kitaplarını ve dini kitapları geri dönüştürdüğüm gibi sen de geri dönüştür bence. doğaya da katkın olur.


  • nesilsiz  (21.08.13 14:17:56) 
rulo yap.


  • tepedeki psychedelic adam  (21.08.13 14:18:14) 
Başka bir yazarın kişisel düşünceleriyle ve mantık dışı bile olsa en ufak kanıt göstermeden yarattığı dine inanıp bu kitabı kutsal kabul ederek baş tacı yaparken bir başka kitabı bu şekilde değerlendirmek adil değil. Okuyabilirsiniz. Yok eğer "kafamı bulandırıyor saçmasapan" diyorsanız fikre açık bir insana hediye edebilirsiniz.


  • yarin bos musun  (21.08.13 14:28:59) 
belki de o düşüncelere kayıtsız inanmanı değil sorgulaman gerektiğini düşündüğü için bırakmışlardır kitabı nitekim de okuyup doğru olduğunu düşündüğün şeye kanaat getirmişsin. kimsenin eline geçmesin, herkes benim inandığım şeye inansın kafası çok yanlış bir kafa herkesin kendi akıl ve iradesi var doğruyu yanlışı ayırt etmek için bütün argümanları okuyup sorgulaması gerek. ayrıca onlara göre de senin düşüncelerin yanlış peki kuran'ı yaksalar ne düşünürdün?


  • feykalade  (21.08.13 14:29:28) 
mantık içi veya dışı herhangi bir kanıtla gelemeyen diğer kitaplarla beraber yakabilirsin. ah pardon, şu ağaç, şu gökyüzü... pardon.


  • hlidskjalf  (21.08.13 14:30:17) 
kitap yakilir mi la, hic akil yok mu sende? kaldi ki siradan bir kitap da degil. sen okumuyorsan baskasina ver okusun. sonra dinciler soyle boyle denince kiziyorsunuz.


  • bohr atom modeli  (21.08.13 15:02:42 ~ 15:02:52) 
'yaksam daha az saygisizlik olur galiba' derken?

bence hazir yakmisken yazari da yak ki boyle kitaplar yazamasin.
  • f_d  (21.08.13 15:18:22) 
bu troll'ü sarımsaklasak da mı saklasak

yoksa sarımsaklamasak da mı saklasak?
  • mea maxima culpa  (21.08.13 15:35:19) 
işte sizdeki bu üstü kapalı kibir olduğu müddetçe daha çok ağlamaya devam edeceksiniz duyurumuzun ve sözlüğümüzün güzide insanları sizi. "ama bize saygı gösterülmüyür...!!" diye ağlarken bulduğunuz ilk fırsatta sizin gibi görmeyen ya da düşünmeyen insanları inceden aşağılamak ya da alay etmek için fırsat kolladığınız müddetçe de gitmesini beklediğiniz insanlar asla gitmeyecekler.

aziz dostum sorununa gelince işin içinde kasıt olduğu kanaatindeyim ben. senin yerinde olsam telefon açıp kitabı niye ve nasıl unuttuklarını sorardım sırf kıllığına :) madem senlik işi yok geri dönüşüm fena fikir değil bu arada.
  • kuul  (21.08.13 18:45:24 ~ 18:46:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.