[]

Dindar / Tarikatçı Kesim

Ciddi bir artış var gibi ha?
Bu sakat zihniyet sizi korkutmuyor mu gençler?

fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net
İran - 1954

Bu fotoğrafla bunları düşünürken buldum kendimi...

 
memleketin düşünmeyenlerinin tümünden korkuyorum. İslamcısı da kemalisti de aynı.


  • dahili meddah  (20.08.13 12:00:43) 
Al o zaman biraz daha canın sıkılsın

www.google.com.tr
  • bacardi cola  (20.08.13 12:01:33) 
nereden çıkardınız bu ciddi artışı? elinizde bir veri var mı sağlıklı?
yoksa klasik "şeriat geliyor galiba bu sefer" korkusunun tezahürü mü bu söylediğiniz?

  • ne nicki be  (20.08.13 12:07:04) 
boyle bir artis oldugunu soyleyenler simdi silivri'de omur tuketiyorlar. bu bile yeterli sanirim.


  • for the record  (20.08.13 12:12:08) 
(bkz: artis ne arar la bazarda)

dindar/tarikatçi kesimin artışı sizi korkutuyorsa, sizin gibi düşünenlerin artışı da onları korkutuyordur. beni de halkın birbirinden korkması korkutuyor.
  • nereye bu gidis  (20.08.13 12:25:32) 
ehlitkenin karfında mısıonız?

karşık yazdım ki farketmesinler. şişşt çaktırmayın!
  • perferil  (20.08.13 12:27:13) 
@ ne nicki be

kyk kantinleirinin ayrılması

liselerde kızlar erkekler ayrı okula gitsin daha iyi olur diye mecliste söylemlerde bulunulması

toplu halde 20+ şehit verildiğinde 10 kişinin bile çıkıp eylem yapmaması ;ama geri kalmış bir ülkede kan dökülüyor diye "ölüye de tecavüz edebilirsiniz, normaldir" diyen bir adamı desteklemek için yüzlerce kişinin günlerdir eylem yapması,

kız mıdır kadın mıdır bilemem?

kadına şiddetin son 10 yılda (2012 sonu) yüzde 400 kat artması (istatistik kurumu ve emniyet müdürlüğü ortak çalışması* gazete okumayanlar zahmet edip
bakıversin)

sokakta öpüşene uyarı, engelli çocuğa toplu tecavüze serbesite

4 kuşağın 30 senedir seyrettiği tosun paşa filminde adile naşitin (ADİLE NAŞİT diyroum!) peştemalli sahnesine sansür konulması,

bir kanalda yabancı bir filmde uyuyan çiftlerden kadının GECELİĞİNE sansür konulması,

daha sayım mi bebişim?
  • jimjim  (20.08.13 12:28:00) 
tarikatçı sayısında artış değil azalma vardır muhtemelen. artanlar cemalnur sargut'un rufaiyye'si ile ömer tuğrul inançer'in cerrahiyye'si gibi.. laiklerinse bunlardan korkmasına gerek, zira giyim kuşamlarından, devlet görüşlerine kadar laiklerle aynı zeminin insanlarıdır. her iki tarikat de mevlevimeşreptir, devlet için de makbuldür.

dindarlıkta ise bir artış yok. tesev'in periyodik olarak tuttuğu araştırma raporlarına göre şeriat isteyenlerin sayısı 0'a kadar gerileme eğiliminde. daha doğrusu şeriatçıyım diyenler dahi şeriatin ne olduğunu bilmiyorlar. ılımlı islamı islam, dindarlığı başını örtmek, cuma namazına gitmek gibi algılıyorlar.

www.tesev.org.tr

www.tesev.org.tr

www.tesev.org.tr
  • katukatu  (20.08.13 13:04:13) 
artış yok. bu ülkede göt yalayıcılarının oranı oldum olası hep yüksek zaten. dinci iktidarda badem bıyık bırakırlar, solcu iktidar gelirse pos bıyık. kemal sunal filmlerindeki omuzlara alan mahalle halkı abartı değil gerçek.


  • orijinal nick bulamadim  (20.08.13 13:05:36) 
Bi sakin olun hıamınakoyim.

Dinini icra ettirmek isteyen insanla ne gibi bir problemim olabilir? Ben benim dinsizliğimle bana ağır eleştiri yönelten bu örgütlerden korkuyorum, kendi "inanç"larına göre doğruyu bana kabul ettirmeye çalışan zihniyetten korkuyorum. Bunlar "sakat" zihniyettir. Gezide de din kisvesi altında, ağızlarından pislik ve şer akan o kesimden bahsediyorum.

Yönetim liberal anlayışı benimsemeli, dindarını, ateistini, alevisini, sunnisini kucaklamalı. Radikal kesimlerin faaliyetlerini artırdığı gün gibi ortada, bu kesimlerin; kandırdıkları saf kesimler sayesinde yönetim kadrosuna girmesi, onlara dahil olmayanları(misal saksı) korkutacaktır elbette.
  • saksı  (21.08.13 14:54:57 ~ 15:01:01) 
beni o korkutmuyor da, insanların herhangi bir şeyin (din, politika, milliyetçilik, spor yani herhangi bir şey) fanatiği olmaları korkutuyor. insan dediğin düşünür ve doğru sonuca ulaştığına inandığı zaman elbette bir şeyleri benimser ve onu savunur. bunda bi sorun yok ama ne zaman onu fanatiklik derecesinde savunmaya başlarsa -ki günümüzde tüm dünyada bu ciddi olarak arttı- sıkıntı başlar. insanlar tamamiyle kendi düşünceleri doğru, gerisininki yanlış diye düşünürlerse en başta burada hata yapmış olurlar. kategorize etmeler, ön yargılar artar. bunlar da olmasını istemeyeceğimiz şeyler.


  • pek vokal  (21.08.13 15:16:40 ~ 15:17:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.